Chinese gemberprijs 30% lager

De prijs van Chinese gember is in november licht gestegen. De exportprijs van Chinese gember voor de Europese markt ligt rond de €1.482-1.569 per ton. Dat is een prijsdaling van meer dan 30% in vergelijking met de exportprijs van vorig jaar van € 2.179-2.276 per ton. Uiteindelijk is de marktvraag naar gember van vorig seizoen beperkt. De meeste kopers wachten op de nieuwe oogst gember die in grote hoeveelheden op de markt komt.

"De exportprijs van Chinese gember vertoonde onlangs een lichte stijging. Dat komt enerzijds omdat het huidige aanbod van verse gember beperkt is en anderzijds omdat het gemberseizoen in Brazilië ten einde loopt. Het aanbod is beperkt. Dat is de reden waarom de exportprijs stijgt," zegt Jason Wang van Anqiu Tailai Foods.

"De prijs van bio-gember is hoger dan de prijs van gewone gember, omdat de plantagekosten hoger zijn. Dat is de reden waarom het percentage bio-gember op de exportmarkt de laatste jaren vrij laag is. In het algemeen verladen wij alleen bio-gember op verzoek van specifieke klanten. De belangrijkste concurrent voor Chinese gember op de internationale markt is Peru. Maar de smaken van Chinese en Peruaanse gember zijn verschillend en onze ervaring is dat dit verschillende groepen klanten aantrekt. Kopers hebben verschillende voorkeuren."

Het oogstseizoen begon medio oktober en is nu bijna voorbij, maar de toekomstige trends zijn nog steeds moeilijk te voorspellen. Er zijn veel redenen voor deze onzekerheid, maar één ding dat zeker is, is dat de opbrengst in het nieuwe seizoen veel groter is dan vorig jaar.

Voor meer informatie:
Jason Wang - Sales manager
Anqiu Tailai Foods Co., Ltd.
Jason@tailaifoods.co
www.tailaifoods.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven