Colombiaanse bende ontmanteld die cocaïne naar Europa zond in ladingen fruit

In Colombia zijn zes personen gearresteerd bij een politieoperatie die een bende heeft ontmanteld die cocaïne naar Europa zond in ladingen fruit.

Het Colombiaanse Openbaar Ministerie heeft in een verklaring gemeld dat de bende samenwerkte met functionarissen van de haven van Santa Marta en met vrachtwagenchauffeurs om cocaïnepakjes in dozen fruit te camoufleren. Die werden dan later op schepen geladen naar landen als Nederland of Costa Rica.

"Op basis van het bewijsmateriaal dat een onderzoeksrechter uit Bolívar presenteerde, konden zes vermeende leden van een criminele organisatie worden vervolgd voor bendevorming en het verhandelen, vervaardigen of bezitten van drugs", gaf het Openbaar Ministerie aan.

De arrestaties zijn uitgevoerd in samenwerking met het Amerikaanse Anti-drugsagentschap (DEA) na verschillende operaties in Bogotá, Santa Marta en de gemeente Zipaquirá.

Diezelfde organisatie zou verantwoordelijk zijn geweest voor de verzending van meer dan 1 ton cocaïne die op 20 juni 2018 werd gevonden. Die drugsvangst zou een waarde van € 6 miljoen hebben gehad.

Bron: europapress.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven