Nieuw assortiment interspecifieke pruimen- en abrikozenhybriden en babypruimen

"Wij willen het gat in de pruimenmarkt opvullen met andere smaken en stevig fruit"

Na 11 jaar veredelingswerk is er een nieuw assortiment interspecifieke pruimen- en abrikozenhybriden en babypruimen op de markt gekomen dat waarde wil toevoegen aan het steenfruitsegment met producten met enkele unieke kenmerken. Het gaat om de IberPlum®- en BabyPlum®-pruimen, merken die al internationaal geregistreerd zijn.

"Ons bedrijf is opgericht in Spanje en we willen het gat in de pruimenmarkt opvullen met andere smaken en stevig fruit", zegt David Nogueroles, die samen met zijn broer Juan eigenaar is van Ibergen Frutales, een bedrijf dat reeds een ruime ervaring heeft opgebouwd in de sector.

"Ons hoofddoel is altijd geweest om variëteiten te verkrijgen met een goede stevigheid, een verscheidenheid aan kleuren voor zowel schil als vruchtvlees, maar vooral met een zeer goede smaak. En dat alles samen vind je niet zo gauw bij de traditionele pruimen", vertelt hij. "Maar na 11 jaar veredelingswerk in San Rafael del Río (Castellón) en Caspe (Zaragoza), waar we proefvelden hebben staan op 11 hectare, zijn we erin geslaagd een groep rassen te verkrijgen waarvan de oogst loopt van juni tot en met oktober. En de gemeenschappelijke noemer is stevigheid en uitstekende smaak."

De variëteiten van Ibergen kunnen in twee groepen worden ingedeeld:

IberPlum® 
IberPlum® staat voor een reeks interspecifieke pruimen- en abrikozenhybriden die het hele seizoen dekken met verschillende schil- en pulpkleuren.

"Ons doel is de consument een bevredigende en verrassende ervaring te bieden bij het proeven van onze variëteiten. Daarom zoeken we een hoog suikergehalte in de buurt van 20 graden Brix met exotische smaken en een grote stevigheid", zegt David Nogueroles. "Het IberPlum-concept tilt de pruim naar een hoger niveau en verovert zo een plaatsje in de premium-fruitmarkt."

BabyPlum®
"BabyPlum® is meer dan alleen maar een kleine pruim. Het is een nieuw concept van knapperig, hard, sappig en zoet fruit. Een ideale snack voor kinderen en volwassenen, met een verscheidenheid aan smaken en kleuren van schil en vruchtvlees. De oogstkalender bestrijkt het volledige seizoen", zegt de veredelaar. "Bovenal valt de uitstekende smaak op. De meeste Brix-waarden halen tussen de 20 tot 25 graden en de pruimen hebben een hardheid van 3 kg." 

Volgens David Nogueroles is de trend in de Spaanse en internationale vraag naar fruit gebaseerd op smaak. "Onze smaakrassen met een Brix-graad van 20 à 25 en grote stevigheid voldoen perfect aan deze doelstellingen. Dit bevestigen ons ook de grote distributieketens, de high-end supermarkten en zelfs de consumenten die het fruit hebben geproefd."

"Tot nu toe zijn er 4 variëteiten gepatenteerd en enkele andere wachten nog op registratie. Ondanks dat het een nieuw programma is waar nog weinig bekendheid aan is gegeven, is er in Spanje al 20 hectare aangeplant met het IberPlum®-assortiment en zijn er proefafspraken gemaakt met Frankrijk, Italië, Chili en Zuid-Afrika", zegt David Nogueroles.

Voor meer informatie:
David Nogueroles Barkley
Ibergen Frutales S. L.
+34 676362360
david@ibergen.es
www.ibergen.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven