Veel vraag naar Italiaanse clementines

De vraag naar Italiaanse clementines neemt gestaag toe. “We werken op volle toeren, maar het hoogtepunt moet nog komen. Nu het november is, is het aanbod op de Italiaanse en buitenlandse markten toegenomen. De vraag is hoger dan het aanbod”, zegt Daniele Martucci, algemeen directeur van het gelijknamige bedrijf in Apulië, dat gespecialiseerd is in de verwerking en afzet van citrus.

Daniele Martucci

“De oogst vordert gestaag, ook al is het ctirus op veel plaatsen nog niet volledig en homogeen rijp (de gemiddelde kleuring bedraagt ongeveer 75%). Ondanks het feit dat hierop wordt gewezen, lijkt dit aspect voor de afnemers niet van veel belang te zijn, aangezien de consumptie hoog is en er dus een grote urgentie is om de gewassen te oogsten. De leveringen verlopen zeer voorspoedig in Frankrijk, Nederland, Duitsland en verscheidene Oost-Europese landen, zoals Polen, Hongarije en de Tsjechische Republiek, alsmede op tientallen algemene Italiaanse markten.” 

Verwerking van clementines

“De hoeveelheden zijn lager dan in voorgaande jaren en de maten zijn klein. Er is een grote hoeveelheid van de maten 2-3 en 4 aan de bomen (ongeveer 65%). Dit tekort wordt gecompenseerd door de smaak en het hoge suikergehalte (14 tot 16° Brix). De prijzen dalen, maar liggen nog steeds ongeveer €0,20 euro per kilo hoger dan vorig seizoen.”

“Momenteel zetten we de rassen Corsica 2 en Comune af en tot eind februari zullen wij doorgaan met de late rassen Hernandina en Mandalate. Op elke pallet met citrus brengen wij een zelfcertificering aan waaruit blijkt dat het gecombineerde proces met ozon- en UV-lampen is uitgevoerd, om eventuele ziekteverwekkers te elimineren en de veiligheid van vers fruit te garanderen. Bovendien zijn onze koelruimten met gecontroleerde temperatuur ook uitgerust met ethyleenabsorbers, zodat dit natuurlijke gas dat door het fruit zelf wordt vrijgemaakt, de rijping en dus het bederf niet versnelt zodra het de ruimte verlaat.”

Voor meer informatie:
Daniele Martucci
Martucci Srl
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA) - Italië
+39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
www.martucci.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven