Prijsstijgingen zetten Britse consumenten onder druk

Mercadona opent winkel met Co-Innovatie Centrum in Portugal
De Spaanse retailer Mercadona heeft in Portugal een supermarkt geopend met een geïntegreerd Co-Innovation Centrum, wat een primeur is voor de retailer in het land. De 1.900 m² grote winkel in Vila do Conde heeft afdelingen voor groenten en fruit, delicatessen, vis, gebak en bakkerij, parfumerie, slagerij en kant-en-klare levensmiddelen.
Bron: esmmagazine.com 

Prijsstijgingen in de foodretail zetten Britse consumenten onder druk
De Britse prijsinflatie voor levensmiddelen bedroeg 2,1% in de 4 weken tot 31 oktober, het hoogste niveau sinds augustus 2020, aldus marktonderzoeker Kantar, wat de druk op de huishoudfinanciën nog opvoert. Kantar zei dat de levensmiddelenprijzen het snelst stijgen in markten zoals hartige snacks, cola in blik en chips, terwijl ze dalen in vers spek, groenten en traktaties voor huisdieren.
Bron: reuters.com 

Polen: Spar multi-format groeistrategie zet door
Spar Polen heeft haar winkelbestand in 2021 verder uitgebreid met nieuwe winkels en door de conversie van voormalige Piotr i Paweł winkels naar de Spar en Eurospar formules. De laatste van deze winkels die werd omgebouwd was de Eurospar Supermarkt in het Warschause modehuis Klif. De winkel, die op 13 oktober 2021 werd geopend, is volledig gerenoveerd, waarbij de verlichting, de koelsystemen en de vloerbedekking zijn gemoderniseerd. Klanten kunnen nu genieten van zowel traditionele als bakkerijdiensten, een grote keuze aan AGF en food to go.
Bron: spar-international.com 

Franse retailer Carrefour intensiveert digitale expansie
Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft toegezegd tussen 2022 en 2026 € 3 mld uit te geven om de digitale handel verder uit te breiden, een belangrijk onderdeel van het nieuwe strategieplan van baas Alexandre Bompard.
Bron: reuters.com

Spar Oostenrijk opent regionaal hoofdkantoor voor Emilia-Romagna
De Spar Oostenrijk Groep heeft een nieuw regionaal hoofdkantoor en logistiek centrum voor Emilia-Romagna geopend in Castel San Pietro Terme. Het gebied dat in Italië wordt bestreken door de retailer, die ook actief is in Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Kroatië, is nu uitgebreid tot heel Noordoost-Italië.
Bron: esmmagazine.com 

Britse winkelgewoonten "beginnen zich te settelen"
Volgens nieuwe gegevens van Kantar zijn de boodschappenverkoopcijfers in het VK in de periode van 12 weken tot 31 oktober met 1,9% gedaald. Het onderzoeksbureau zegt dat de post-pandemische koopgewoonten "tot rust beginnen te komen". Hoewel de verkoop van levensmiddelen jaar-op-jaar daalde, ligt de omzet nog steeds 7,3% hoger dan in de overeenkomstige periode in 2019.
Bron: esmmagazine.com 

België: Colruyt Group test autonome stadswinkel in Gent
Colruyt Group test 'OKay Direct', een innovatief geautomatiseerd winkelconcept waar klanten 24/7 hun inkopen kunnen doen in het centrum van Gent. De nieuwe stadswinkel bevindt zich in de Belfortstraat in Gent en zet volledig in op autonomie en zelfbediening. 
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven