Tanzania gaat financiering opschalen om de keten bij druiven te verbeteren

De Tanzaniaanse druivenindustrie staat op het punt een grote vlucht te nemen nu de Tanzania Agricultural Development Bank (TADB) plannen heeft ontvouwd om de financiering op te voeren om de waardeketen te verbeteren. Volgens Yodas Mwanakatwe, manager voor de Centrale en Noordelijke Zone van de TADB, zal de bank financiƫle middelen verstrekken aan druivenverwerkers om de waardeketen van het door de regering als strategisch aangemerkte gewas te verbeteren.

"De TADB is bereid de telers te steunen door de toegevoegde waarde van de druiven te verhogen door druivenverwerkers te financieren", zei Mwanakatwe tijdens de Dodoma Wine Festivals die afgelopen weekend in de stad werden gehouden.

De regering heeft druiven als een strategisch handelsgewas aangemerkt en maatregelen genomen om de productiviteit ervan te verhogen ten behoeve van de opkomende wijnsector in Tanzania.

Ongeveer 11.552 ton van de totale productie in 2018/19 werd verkocht aan lokale en buitenlandse markten, waarvan 65 procent aan Tanzaniaanse wijnproductiefabrieken, 19 procent werd verkocht op de Tanzaniaanse retailmarkt, en de resterende 16 procent werd geƫxporteerd naar het buurland.

Bron: allafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven