Residureducerende oplossingen voor Turks fruit

Save Foods, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en verkopen van milieuvriendelijke producten die speciaal zijn ontworpen om de houdbaarheid van verse groenten en fruit te verlengen en de voedselveiligheid te waarborgen, heeft deze week aangekondigd dat Özler Tarim, een Turks verpakkingsbedrijf, toetreedt tot haar commerciële programma. In een eerste fase gaat de verpakker een grootschalige pilot lanceren om de doeltreffendheid van het product te analyseren en toe te werken naar een naadloze implementatie ervan.

De proef, die deze week van start gaat, is bedoeld om te verifiëren dat de producten van Save Foods de aanwezigheid van ongewenste ziekteverwekkers en, belangrijker nog, van gevaarlijke residuen van gewasbeschermingsmiddelen op citrus reduceren, zoals vereist door de EU in haar Green Deal. Özler Tarim verlaadt dagelijks zo’n 300 ton fruit naar 35 landen wereldwijd, met een grote focus op Europa.

Dan Sztybel, CEO van Save Foods, een Israëlisch bedrijf, geeft nadere toelichting: "Sinds we onze activiteiten in Turkije zijn opgestart, is de vraag naar duurzame en efficiënte middelen om residuen van gewasbeschermingsmiddelen op fruit te verminderen steeds toegenomen. Verpakkers zijn heel geïnteresseerd in ons unieke aanbod. We zijn momenteel zelfs in gesprek met nog meer pakstations die willen deelnemen aan ons programma."

Turkije biedt een geweldige kans voor Save Foods, aangezien het een van 's werelds grootste producenten van groenten en fruit is en meer dan 42% van zijn oogst naar EU-landen exporteert. "We zijn ervan overtuigd dat onze naadloze plug-and-play-oplossing operationele en economische voordelen biedt voor de regio", besluit Dan Sztybel.

Voor meer informatie:
Dariela Farcas
Save Foods
IR@savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven