Artisjokken binnen 36 uur van het veld in de supermarkt

Italiaans spruitenseizoen gestart

Het spruitenseizoen is van start gegaan bij het Italiaanse Sipo. “Dit jaar zijn we volledig operationeel met de spruitjes die van november tot april worden geteeld. Deze zijn 100% Italiaans en deze referentie maakt een sterke groei door. De teelt vindt plaats in Italië, in Ligurië, en de retail waardeert de nationale oorsprong meer dan de buitenlandse”, zegt algemeen directeur Massimiliano Ceccarini.

Spruiten van Sipo

Sipo levert zijn klanten verpakkingen van 350 gram en blijft onderzoek doen naar nieuwe rassen die het mogelijk maken het productieschema uit te breiden.

Artisjokken
De afgelopen dagen is ook het artisjokseizoen op Sardinië van start gegaan, waar Sipo samenwerkt met gevestigde en er varen telers. Nadat de artisjokken zijn geoogst, gaan ze naar het verwerkingsbedrijf, waar ze worden geselecteerd, de steel en de bovenste bladeren worden afgesneden en de overtollige bladeren worden verwijderd. Vervolgens worden ze per vier verpakt.

De artisjokken worden geteeld in de provincies Cagliari, Oristano en Sassari. “Artisjokharten zijn erg populair. De verwerking wordt bij een faciliteit van de teler gedaan, zodat een maximale versheid wordt gegarandeerd. Binnen 36 uur gaat het gewas van het veld naar de toonbank van de supermarkt. De vraag is soms groter dan de beschikbaarheid”, besluit Ceccarini.

Voor meer informatie:
Massimiliano Ceccarini
SIPO Srl 
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
39 0541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven