Regering opgeroepen om tien keer meer buitenlandse werknemers toe te laten

Britse groenten liggen te rotten op velden door tekort aan plukkers en chauffeurs

In delen van het Verenigd Koninkrijk liggen groenten op het land te rotten als gevolg van een chronisch tekort aan plukkers en chauffeurs. Guy Moreton, CEO van MorePeople, dat gespecialiseerd is in het inhuren van toezichthoudende en leidinggevende functies in de AGF-sector, zegt dat de beperkingen die de regering aan buitenlandse werknemers oplegt, daar debet aan zijn.

"We hebben vijf tot tien keer zoveel mensen nodig als de regering op dit moment binnenlaat," verklaarde Moreton. "Al mijn klanten, en ik heb honderden klanten, hebben een tekort aan mensen, sommigen honderden mensen per dag te weinig. Het is een absolute schande dat ze perfect goed voedsel op de velden laten liggen omdat ze het niet kunnen plukken. Als ze het al kunnen plukken, krijgen ze het vaak niet naar de opslagplaats vanwege het chronische tekort aan chauffeurs."

"Het gebrek aan flexibiliteit van de regering is stuitend, ik denk dat ze het bij het verkeerde eind hebben en dat ze niet luisteren."

Het chronisch tekort aan arbeiders komt te midden van een bredere crisis in de voedselvoorzieningsketen, veroorzaakt door een tekort aan arbeiders en vrachtwagenchauffeurs en congestie bij wereldwijde handelshavens.

Bron: dailymail.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven