Vroege export Chileense kersen naar China dankzij nieuw ras Frisco

Shawn Liu heeft al meer dan tien jaar werkervaring in de internationale fruithandel. Na eerder verantwoordelijk te zijn geweest voor de import van fruit bij TMall van Alibaba, werkt hij sinds 2019 voor de Chileense fruitexporteur Prize. 

Het volledige productaanbod van Prize

Het productaanbod van Prize omvat een verscheidenheid aan Chileens fruit, waaronder kersen, blauwe bessen, citrus, druiven en walnoten. Shawn werkt voor het bedrijf vanuit Shanghai en is verantwoordelijk voor de marketing- en retailkanalen. Het bedrijf heeft een vertegenwoordiger op de groothandelsmarkten in Huizhan en Guangzhou. 

In oktober gaat het Chileense exportseizoen doorgaans van start met de eerste luchtvrachtzendingen kersen en blauwe bessen. 


Shawn Liu van Prize

Nieuwe kersenrassen, die in centrale delen van het land worden geteeld, maken een vroege oogst en verlading mogelijk. Frisco is zo'n nieuw ras en wordt eind oktober geplukt. Vorig jaar oogstte Prize de eerste commerciële volumes Frisco-kersen. Dit jaar worden de Frisco-kersen voor het eerst per luchtvracht naar China verzonden. Frisco is een bijzonder ras vanwege haar intense, diepe kleuring, wat op de markt als premium kenmerk wordt beschouwd. Het is daarom een veelbelovend ras voor retail- en e-commercekanalen. 


Vers geoogste Frisco-kersen

Later in de maand november volgen de overige rassen, zoals Bing, Constantina en Lapin. "Het is een competitieve markt met een snel groeiend aanbod. Ik heb echter vertrouwen in de Chinese markt. Ik denk dat er met name ruimte is voor groei in grote en middelgrote Chinese steden. Daarnaast blijft ook de afzet van fruit via e-commercekanalen toenemen," vertelt Shawn. 

Mettertijd zal het Chileense seizoen langer worden en de beschikbaarheid van Chileens fruit toenemen. Nieuwe boomgaarden en de aanplant van nieuwe rassen in het midden van het land dragen bij aan een vroege start van het seizoen. Kersen en blauwe bessen die in het zuiden worden geplant zorgen voor een verlenging van het seizoen. Half januari kunnen er nog altijd kersen worden geplukt die de markt tot maart bereiken. 

"Kijkend naar ons uitgebreide aanbod Chileense producten, waaronder ook appelen en peren, kunnen we tot mei fruit leveren," vertelt Shawn. "De pluk van kersen en blauwe bessen is onlangs begonnen en we houden zowel de boomgaarden als markten nauwlettend in de gaten. Er bestaan zorgen over de hoge transportkosten en langere transittijden. We hopen desondanks op een goed seizoen."

Voor meer informatie: 
Shawn Liu
Exportadora Prize Ltda
+86 18101791506
shawn@prize.cl 
www.prize.cl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven