COP26: 5 grootste Britse supermarkten beloven milieu-impact te halveren tegen 2030

Omvang van de retail met 0,3% gedaald in eurozone en met 0,2% in de EU
Volgens ramingen van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, is de voor seizoensinvloeden gecorrigeerde omvang van de retail in september 2021 met 0,3% gedaald in de eurozone en met 0,2% in de EU, vergeleken met augustus 2021. In augustus 2021 nam de omvang van de retail toe met 1,0% in de eurozone en met 0,8% in de EU.
Bron: ec.europa.eu 

Colruyt Lier: volledig vernieuwde winkel met grotere versafdeling
Op woensdag 10 november opent de Colruyt Laagste Prijzen-winkel in Lier zijn deuren na een verbouwing. De zeer ruime winkel van 2542 m² werd volledig heringericht. Bovendien werd de versmarkt groter. Bij de verbouwing werden duurzame keuzes gemaakt, waardoor de winkel nog energiezuiniger is geworden.
Bron: colruytgroup.com 

COP26: Supermarkten beloven milieu-impact te halveren tegen 2030
5 van de grootste supermarkten van het VK hebben beloofd de wekelijkse milieu-impact van een supermarkt tegen het einde van het decennium te halveren. Tesco, Sainsbury's, Waitrose, Co-op en M&S zeiden dat ze de CO2-uitstoot, ontbossing, voedingsverspilling en de verpakkingen die ze produceren zullen verminderen. Hun inspanningen zullen worden gemonitord door de natuurbeschermingsgroep WWF. "Voedingsteelt is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet," zei WWF-directeur Tanya Steele.
Bron: bbc.com 

Spanje: DIA en Amazon breiden hun snelle boodschappenbezorgdienst uit naar Pamplona
Amazon Prime-klanten die in Pamplona en omgeving wonen, kunnen nu online boodschappen doen in de DIA-winkel op Amazon.es en hun bestelling dezelfde dag nog ontvangen in een leveringsslot van twee uur naar keuze, zonder bezorgkosten voor bestellingen van meer dan € 50.
Bron: diacorporate.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven