Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Simon Wouters, Bel'Export:

"Kalme perenafzet ondanks goede vooruitzichten"

Tholen - In de perenhandel is het momenteel behoorlijk kalm, constateert Simon Wouters van Bel'Export. "De vooruitzichten voor de perenmarkt zijn weliswaar positief, maar momenteel is het erg rustig. Misschien is het nog niet koud genoeg voor een vlotte afzet. Een goede vorst kan de vraag naar peren zeker aanwakkeren."

"Telers zijn erg optimistisch, maar momenteel blijft de vraag een beetje uit. De prijzen zijn nog redelijk hoog, maar zijn al wel beter geweest dit seizoen en ik zie de prijs de komende dagen eerder zakken dan stijgen", vertelt Simon. Bel'Export is hoofdzakelijk gericht op de verkoop richting de Duitse en Engelse markt. "Traditiegetrouw komt de vraag vanuit Duitsland pas half tot eind november op gang. Eerst maken ze de 'heimische' peren op. Het appelseizoen zal volgens de exporteur een moeilijk verhaal worden. "Er zijn in Europa veel appelen. Met name Polen heeft dit jaar een enorme oogst weg te werken. De clubrassen zullen nog wel goed afgenomen worden door de supermarkten, maar op het overige aanbod zit er behoorlijk wat druk op de markt."

"Van de kwaliteit mogen we ondanks de slechte zomer met de overvloedige neerslag niet klagen. De peren zijn 10 mm dikker uitgegroeid en de brix is door het goede weer vanaf half augustus nog goed gekomen. Vooral bij de diploïde appels daarentegen hebben we door het slechte weer na de bloei een slechte celdeling gehad, wat nadelig is voor de maat. Biologisch fruit verkopen wij niet. In tegenstelling tot biologisch bieden wij onze klanten residuvrij fruit aan. Het verschil tussen beide is dat we vanaf de junirui wanneer het fruit nog klein is en de meeste ziekten en plagen zouden moeten bestreden zijn, geen chemische middelen meer inzetten zodat we vanaf de pluk 0 residu kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Simon Wouters
Bel'Export
Neremstraat 2
3840 Borgloon - België
Tel +32 12 440 551
belexport@belexport.com      
www.belexport.com