Greenfood AB:

"Grote interesse vanuit kapitaalmarkten voor obligaties gekoppeld aan duurzaamheidsactiviteiten"

Greenfood AB uit Zweden heeft met succes een vierjarige – aan duurzaamheid gekoppelde – obligatie uitgegeven voor SEK 1.050 miljoen. De obligatie is gekoppeld aan de doelstellingen van de Sustainability Framework van de Greenfood Groep. Het raamwerk is beoordeeld door een extern, onafhankelijk bureau en heeft de hoogst mogelijke beoordeling gekregen. Na aanzienlijke belangstelling van zowel vooraanstaande Scandinavische als Europese investeerders, werd de obligatie snel overtekend.

Om groei en investeringen in de ontwikkeling van een duurzaam onderneming te financieren, heeft Greenfood AB met succes een aan duurzaamheid gerelateerde obligatie uitgegeven voor SEK 1.050 miljoen. De obligatie was snel overtekend, aangezien de kapitaalmarkt grote belangstelling toonde voor Greenfood en het duurzaamheids-werk van de Groep.

Greenfood is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van gezond en gemakkelijk eten en loopt voorop op het gebied van technologie en duurzaamheid. De Groep heeft recent een participatie genomen in Jaguar The Fresh Company, en gebruikt onder meer kunstmatige intelligentie (AI) om voedselverspilling in hun saladebars te verminderen. Greenfood heeft onlangs ook geïnvesteerd in een zeer modern centrum voor de productie, verpakken en logistiek van duurzame en gezonde voeding. De nieuwe fabriek zal toonaangevend zijn op het gebied van energie- en milieu-efficiëntie door onder meer efficiënte koelsystemen en moderne warmteterugwinning, evenals een zonnecellenpark dat een deel van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf zal dekken.

“De obligatie geeft Greenfood meer financiële flexibiliteit om te investeren in meer duurzaamheidsprojecten en in toekomstige groei. Tegelijkertijd is de obligatie een duidelijke en transparante visualisatie van onze zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen”, zegt David von Laskowski, President en CEO van Greenfood Group.

Greenfood heeft de obligatie gekoppeld aan de uitkomst van drie gedefinieerde duurzaamheidsdoelen die in lijn zijn met de ambitieuze duurzaamheidsstrategie van de Groep:

  • Vermindering van de klimaatemissies met 55% per ton verkocht voedsel.
  • Vaststellen van ‘science based emission’ voor CO2-emissiereductie, en het valideren ervan door SBTi (Science Based Targets Initiative).
  • Voedselverspilling tegen 2025 met 20%, en tegen 2030 met 45% te verminderen.

De Governance Group (TGG) heeft een onafhankelijke toetsing van het duurzaamheidskader uitgevoerd en de hoogst mogelijke rating gegeven, namelijk een A-rating.

"Het behalen van de hoogste beoordeling voor ons duurzaamheids-strategie is het bewijs dat we ons duurzaamheidswerk in de goede richting ontwikkelen en dat de markt onze ambitieuze milieu-doelstellingen omarmd", zei Von Laskowski.

De obligatie zal genoteerd worden op Frankfurt en Nasdaq Stockholm. Pareto was ESG-adviseur en Bookrunner. Swedbank was Bookrunner.

Voor meer informatie: www.greenfood.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven