Leijenaar lanceert innovatief Umeta hydraulisch mondstuk

Hydraulisch mondstuk zonder hendel, met ontluchting

Umeta heeft met het nieuwe SnapStar hydraulisch mondstuk een nieuw product ontwikkeld, dat bestaat uit een innovatief schuifsysteem, metalen dichting, een dichtheid tot 1000 bar en het eerste hydraulische mondstuk wereldwijd met een ontluchtingsventiel. 

Sinds enige jaren zijn er hydraulische mondstukken op de markt die met een klemmetje op de smeernippel vastgezet kunnen worden. Umeta heeft een nieuw schuifsysteem ontwikkeld die zonder klem volledig horizontaal vast- en loskoppelt wordt, waardoor smeren nog makkelijker gaat en vieze vingers en vetverlies worden vermeden. Daarnaast kan de SnapStar vanwege de smalle diameter van 15.5 mm probleemloos in zeer krappe ruimtes worden aangebracht en losgekoppeld.Eerste hydraulisch mondstuk met ontluchting
Tijdens het smeren kan een hoge druk opgebouwd worden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties op de werkvloer. Daarom is veiligheid zo belangrijk en moeten gebruikers en machines zo goed mogelijk worden beschermd. Het hydraulisch mondstuk wordt uitgevoerd met een zeer vaste 4-beks-klemming en heeft hierdoor een geteste dichtheid tot 1.000 bar. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is de SnapStar additioneel te verkrijgen met een ventiel, waardoor druk simpel ontlast wordt. Wat de SnapStar 's werelds eerste hydraulische mondstuk met ontluchting maakt.

Garantie SnapStar
In de praktijk ziet Leijenaar vaak dat na enkele maanden standaard hydraulische mondstukken door de smeerder worden weggegooid en vervangen onder andere vanwege slijtage van de rubberen afdichting. Wat het gloednieuwe SnapStar mondstuk van Umeta uniek maakt is dat het uitgevoerd is met metalen dichtingen in plaats van de gebruikelijke rubber dichtingen. Hierdoor wordt slijtage tot een minimum beperkt en de levensduur enorm verlengd. De SnapStar wordt dan ook als enige hydraulische mondstuk ter wereld met 4 jaar functionele garantie geleverd.
Door het nieuwe schuifsysteem en gebruik te maken van eersteklas materiaal kan er kinderlijk eenvoudig gesmeerd worden, is slijtage minimaal, wordt er minder vet verspild, is er schoner onderhoud en een veiligere werkomgeving.

Voor meer informatie:
Leijenaar
www.leijenaar.nl   

Umeta:
www.umeta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven