Truck met appelboom laat consumenten nieuw appelras proeven

Vanaf vandaag is het nieuwe volzoete appelras van Nederlandse bodem met de naam Tessa verkrijgbaar in de supermarkt. Midden oktober werd de oogst al gevierd in een appelboomgaard met een grote groep Tessa’s die de eerste Tessa-appels van de bomen plukten. Vanaf vandaag ligt de appel in de winkel en is beschikbaar voor iedereen die houdt van volzoete, harde crunchy appelen. Speciaal voor deze gelegenheid tourt er tot eind januari een PlukTruck door heel Nederland langs verschillende supermarkten, waar consumenten Tessa-appelen kunnen proeven.

Tessa is een Nederlandse appel, en bovendien de eerste appel van eigen bodem met een volzoete smaak en tegelijkertijd een stevige bite. De appel wordt duurzaam geteeld en draagt het 'On the way to Planetproof' keurmerk. Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Tessa staat de komende maanden bij supermarkten een truck met daarin een appelboom waar iedereen Tessa-appels kan proeven.

PlukTruck tourt door Nederland
Tim Kievits, brand manager van Tessa legt uit: “De truck vervoert een enorme lading appelen en een appelboom om de boomgaard naar de supermarkten te brengen. Het is natuurlijk extra speciaal als je de appelen direct van de boom kan proeven. Na het proeven weten we zeker dat de appel bij een bezoek aan de winkel in het mandje of karretje belandt”.

Bijzondere appel
“We zijn blij dat heel Nederland nu kan genieten van de nieuwe oogst van Tessa. De ontwikkeling van een appelras duurt zo’n tien a vijftien jaar. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de perfecte zoete en crunchy appel en tegelijkertijd naar hoe dit ras zich staande houdt in het Nederlandse klimaat. Daarnaast moet het ook voor onze telers een fijne appel zijn om mee te werken met een mooie opbrengst,” aldus Kievits.

Appelteler Sander Verstegen uit Opijnen kan dit bevestigen: “Tessa is een telersvriendelijke appel. Vooral omdat de boom weinig ziektegevoelig is en de appelen vrij makkelijk kleuren”. De naam Tessa is afgeleid van Theresia dat zijn oorsprong vindt in het Griekse woord theros wat warmte, zomer en oogst betekent.

voor meer informatie:
Fruitmasters
+31 (0)345 578 816
www.fruitmasters.com
info@fruitmasters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven