"We hopen dit seizoen nog betere vershoudoplossingen te kunnen bieden voor mango's"

Op het zuidelijk halfrond zal het mangoseizoen binnenkort van start gaan. In veel zuidelijke mangoteeltgebieden worden dit jaar recordoogsten verwacht. De mangosector heeft de afgelopen tien jaar een sterke groei doorgemaakt en dat geldt ook voor het wereldwijde handelsvolume. SPM Biosciences in Beijing richt zich op houdbaarheidsproducten en -diensten voor groenten en fruit. Het team van SPM Biosciences doet er alles aan om de nieuwe vershoudproducten nog voor aanvang van het mangoseizoen op het zuidelijk halfrond gereed te hebben. 

Debby, manager internationale markten bij SPM Biosciences, vertelt over de belangrijkste teeltgebieden en hun grootste markten: "De mangoseizoenen op het noordelijke en zuidelijk halfrond zijn tegengesteld aan elkaar. Gedurende het piekseizoen in het zuiden is de Europese markt afhankelijk van de aanvoer van mango's uit Afrika, en de Noord-Amerikaanse markt van Zuid-Amerikaans fruit."

"Veel exporteurs passen heetwaterbehandeling toe om schadelijke organismen te verdelgen en bederf te voorkomen. Dit doen zij ook om te kunnen beantwoorden aan de quarantaine-eisen van bepaalde markten. Mango's die een heetwaterbehandeling hebben ondergaan, rijpen echter sneller. De transittijd van mango's bedraagt doorgaans tussen de 20 tot 45 dagen. Vanwege de huidige, wereldwijde logistieke crisis lopen veel zendingen vertraging op, waardoor de mango's er nog langer over doen om hun eindbestemming te bereiken. Hierdoor is het behoud van de versheid en kwaliteit van de mango's gedurende het transport momenteel een hele uitdaging," legt Debby uit. 

"Na vele jaren van testen en toepassing heeft ons vlaggenschip-product Angel Fresh (1-MCP) bewezen goede resultaten te bieden voor het transport en de export van mango's. Ons product presteert goed en de feedback van onze klanten is uitstekend. Nu het mangoseizoen weer voor de deur staat, verwachten we veel vraag van zowel bestaande als nieuwe klanten uit de mangosector."

Ondanks de pandemie en de vele uitdagingen waar de im- en exportsector mee te maken heeft, is er altijd vraag naar fruit. "Gezien de huidige omstandigheden hopen we mango-importeurs en -exporteurs dit seizoen nog betere vershoudoplossingen te kunnen bieden," vervolgt Debby. "We kijken ernaar uit om de samenwerking met nog meer exporteurs, verpakkingsbedrijven en handelaren aan te gaan. Klanten die onze producten graag eens proberen, kunnen gratis samples aanvragen." 

SPM Biosciences beschikt al over goede samenwerkingen met strategische partners in Argentinië en de Dominicaanse Republiek. Momenteel is het bedrijf op zoek naar handelsvertegenwoordigers in andere regio's.  

Voor meer informatie:
Debby Wang
SPM Biosciences (Beijing) Inc
+86 13141463919 
debbywang@plmbio.com 
www.spmbio.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven