Indiase appeloogst geraamd op 2,3 mln ton

FAS New Delhi raamt dat de Indiase appelopbrengst in het seizoen 2021/2022 (juli-juni) 2,3 mln ton zal bedragen, wat ongewijzigd is ten opzichte van de raming van vorig jaar. Wel wordt een betere oogstkwaliteit verwacht als gevolg van normale weersomstandigheden en een geleidelijk economisch herstel na de Covid-19-pandemie, die tot arbeids- en leveringsonderbrekingen heeft geleid.

Het grondgebied van de Unie van Jammu en Kasjmir blijft het grootste areaal, met een aandeel van 75% in de binnenlandse teelt, terwijl de deelstaat Himachal Pradesh 20% voor zijn rekening neemt. De appelboomgaarden in deze beide staten zijn tussen 30 en 35 jaar oud en bestaan uit de vari√ęteiten Red Delicious, Royal Delicious en Rich Red. Uttarakhand neemt 4% van de totale opbrengst voor zijn rekening, terwijl ook in de noordoostelijke deelstaten Arunachal Pradesh, Nagaland en Sikkim enige hoeveelheden worden geteeld.

Factoren die de Indiase binnenlandse teelt beperken zijn onder meer de infrastructuur van de koelketen, moeilijkheden in de binnenlandse teelt, waaronder appelschurftziekte, vorst- en hagelschade en verouderende bomen. In dit verband is het "High Density Apple Plantation"-programma1 van de Indiase regering, dat de productiviteit tracht te verhogen door de boomgaarden in Jammu en Kashmir en dat Himachal Pradesh te verjongen, nog steeds een werk in uitvoering.

Consumptie
Voor 2021/22 wordt de appelconsumptie in India geraamd op 2,58 miljoen ton, een stijging met acht procent ten opzichte van vorig jaar. Van dit volume wordt bijna 60 procent vers verbruikt, terwijl de resterende 40 procent wordt verwerkt. Daarnaast is het verbruik in het 2020/21 herzien tot 2,4 mln ton omdat de beschikbaarheid van het product is toegenomen als gevolg van een hogere import.

Appelen zijn het meest geconsumeerde importfruit in India, met een consistente afzet het hele jaar door. De vraag zal langer aanhouden dan de Covid-19-pandemie aangezien de immuniteitsversterkende eigenschappen van het fruit de Indiase bevolking blijft bekoren.

Klik hier om het volledige verslag te bekijken.

Source: apps.fas.usda.go


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven