Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NFO-Kennisdag wordt webinar

De NFO heeft helaas moeten besluiten om de Kennisdag van 18 november a.s. te annuleren. Vanwege de oplopende besmettingen en nieuwe coronamaatregelen is in samenspraak met medeorganisator WUR dit besluit genomen. In plaats van een fysieke bijeenkomst organiseert de NFO op donderdag 18 november een webinar met verschillende onderwerpen.

1. Toekomstperspectief fruitsector door het wegvallen van gewasbescherming
Jolanda Wijsmuller, Bayer

De afgelopen drie jaar zijn er van de 147 actieve stoffen die in Europa beoordeeld zijn (of beoordeeld hadden moeten worden), 85 van de markt verdwenen. Kijken we puur naar de chemische stoffen dan is ongeveer 1 op de 4 chemische stoffen overgebleven. Als het tempo zo doorgaat de komende jaren dan is het duidelijk dat het al schrale middelenpakket nog verder zal verschralen. Wat is het perspectief voor de toekomst?

2. Vruchtboomkanker – beheersen vanuit uitgangsmateriaal tot boomgaard
Marcel Wenneker (WUR – Open Teelten, Randwijk)

Vruchtboomkanker is een probleem van de hele keten: van vermeerdering tot en met de fruitteler. Voorkomen en bestrijden vraagt daarom om een brede aanpak. In het recente onderzoek is gewerkt aan nieuwe en verbeterde manieren om vruchtboomkanker duurzaam en effectief te beheersen. Een risico-inventarisatie naar vruchtboomkanker in de productieketen van vruchtbomen is uitgevoerd, en onderzoek naar de duurzame beheersing van vruchtboomkanker. De resultaten kunnen gebruikt worden in een aanpak voor de hele keten om infectierisico’s door vruchtboomkanker terug te dringen.

Bron: www.nfofruit.nl 

Publicatiedatum: