GMO vrije producten

Tegut… wordt als eerste retailer lid van European Non-GMO Industry Association

Sinds kort is tegut… als eerste retailer lid van de European Non-GMO Industry Association (ENGA), aldus het bedrijf. De ENGA is een vereniging van de Europese non-GMO economische sector en vertegenwoordigt de belangen van de gentechniekvrije producenten en handelaren in Brussel. De bio-pionier tegut… streeft sinds bijna 75 jaar naar duurzaam handelen en ondersteunt als nieuw supportlid het werk van de ENGA. De supermarktketen maakt zo haar filosofie "verantwoordelijk handelen met goede levensmiddelen" waar en streeft naar duidelijk doelen voor de regulering, traceerbaarheid en kenmerking van levensmiddelen op EU-niveau. Tegelijkertijd laat het zien dat een duurzame levenswijze en de retail op één lijn gebracht kunnen worden.

"Met de ondersteuning van ENGA kunnen we een volgende stap richting duurzaamheid zetten en ook in de toekomst economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheid tegenover onze handelaren, leveranciers en klanten dragen", zegt Thomas Gutberlet, directeur van tegut…. Met de toetreding tot ENGA stelt tegut…transparantie en keuzevrijheid als prioriteiten binnen zijn bedrijfsvoering. Tegelijkertijd werkt de supermarktketen uit Fulda actief mee aan een gentechniekvrije landbouw en levensmiddelproductie in de EU. In naam van de consumenten zet ENGA zich op EU-niveau in voor de kenmerking en bewaking van de gentechniek. "Als foodretailer die sinds bijna 75 jaar haar focus op duurzame, regionale en biologische levensmiddelen legt, willen we precies deze benadering voortzetten en stimuleren. Want alleen zo kunnen we garanderen dat we ook in de toekomst goede levensmiddelen aan de consumenten kunnen verkopen", aldus Thomas Gutberlet.

Het vertrouwen van de klanten moet verder versterkt worden, aangezien consumenten transparante, vergelijkbare en geloofwaardige criteria voor de kenmerking van levensmiddelen verwachten. Daarom zetten ENGA en tegut… zich in voor het voorzorgsbeginsel. Dit betekent dat voor levensmiddelen waarbij gentechniek gebruikt is een risicobeoordeling, aantoonbaarheid, traceerbaarheid en een kenmerking verplicht moeten zijn. 

Als onderdeel van de coöperatie Migros Zürich neemt tegut… in Europa verantwoordelijkheid en zet zich in voor standaarden in de levensmiddelenbranche die in heel Europa gelden. Om bij dit proces zo transparant mogelijk te blijven wordt de voortgang van de doelen op de website van tegut... gepubliceerd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven