BLE-marktrapport week 43/2021:

'Duitse AGF genereerde over het algemeen een goede vraag'

Uit Italiƫ werden voornamelijk Abate Fetel en Santa Maria peren aangeboden; Williams Christ, Boscs Flaschenbirne en Kaiser Alexander vulden het aanbod aan. De hoge prijzen van het Italiaanse fruit hielden over het algemeen aan, wat de kooplust van de klanten niet bepaald stimuleerde. Lokale partijen, voornamelijk Conference en Alexander Lucas, wekten over het algemeen een aardige belangstelling en konden snel worden verkocht.

De Turkse Santa Maria en Devici daarentegen verkochten eerder traag. Nederland leverde vooral Gute Luise en Conference. Spanje stuurde Abate Fetel en Santa Maria, alsmede QTee, die op verschillende markten aankwamen: In Frankfurt werd verwacht dat men 16 euro per karton van 6,5 kg zou betalen voor de vruchten in de maat 65/70. Over het algemeen zijn de prijzen stabiel gebleven. Hier en daar werd de voorheen zeer dure Italiaanse Abate Fetel goedkoper. In Berlijn werd de Turkse Santa Maria iets duurder als gevolg van een grotere vraag.

Appelen
Er zat een beetje beweging in het assortiment, want de import uit overzeese gebieden moest nu snel worden opgevangen. Pink Lady uit Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland waren nu verkrijgbaar tegen echte uitverkoopprijzen.

Druiven
Italiaanse partijen vormden de basis van het assortiment. Over het geheel genomen was de handel weinig opwindend. Alle prijsverschuivingen bleven binnen de perken.

Mandarijnen
Wat clementines betreft, nam de Spaanse aanvoer enorm toe. In toenemende mate werden merkartikelen aangeboden, waardoor enerzijds de prijzen omhoog gingen en anderzijds de prijsmarges werden verruimd.

Citroenen
De Spaanse invoer overheerste, de Zuid-Afrikaanse vulde de markt aan. Hoewel het aanbod beperkt was, werd zonder problemen aan de vraag voldaan.

Bananen
Over het algemeen was het rustig op de markt voor bananen. Het aanbod van de rijperijen stemde grotendeels overeen met de afzet.

Bloemkool
De handel was weinig opwindend, vraag en aanbod waren voldoende in evenwicht. De handelaars hadden zelden aanleiding om hun bestaande prijzen te wijzigen.

Sla
Als gevolg van verminderde volumes stegen de prijzen van Belgische ijsbergsla aanzienlijk. De binnenlandse producten overtuigden niet steeds op het vlak van kwaliteit

Komkommers
Bij de komkommers domineerden Spaanse ladingen de markt. Over het algemeen kon de vraag echter zonder problemen gedekt worden. De prijzen ontwikkelden zich uiteenlopend.

Tomaten
De aanvoer vanuit Nederland en Belgiƫ nam af, die uit Marokko nam toe. Italiaanse, Turkse, Spaanse en Oost-Europese partijen vulden het aanbod aan.

Paprika's
De vraag bleef soms achter bij het aanbod. De prijzen tendeerden grotendeels naar beneden. Alleen de groene paprika's konden op sommige plaatsen duurder worden.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven