Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Winst Sainsbury's +23%

VK: Sainsbury's trotseert stress rond bevoorradingsketen en boekt 23% winststijging
De Britse retailer Sainsbury's rapporteerde een winststijging van 23% in de eerste helft van het jaar en handhaafde zijn winstverwachtingen voor het hele jaar ondanks de aanhoudende onzekerheid over de bevoorradingsketens. Sainsbury's, na Tesco de grootste Britse supermarktketen, zei dat het een onderliggende winst voor belastingen van € 438 mln heeft gemaakt in de 28 weken tot 18 september, een stijging ten opzichte van € 355,4 mln in dezelfde periode vorig jaar, op een omzet die met 5,3% steeg tot € 18,5 mld.
Bron: esmmagazine.com 

Nieuw-Zeelandse kassa-vrije winkel start-up Imagr opent Amsterdamse pop-up winkel
De in Nieuw-Zeeland gevestigde autonome kassa start-up Imagr heeft een tweede pop-up store geopend. De eerste was in Londen. De tweede is te vinden in Amsterdam. Het bedrijf bouwt voort op de uitbreiding naar Europa en de opening van een nieuw kantoor in de Nederlandse hoofdstad eerder dit jaar.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

VK: Tesco krijgt koninklijke goedkeuring voor zijn aanpak van duurzaamheid met gewonnen Terra Carta Seal award
Tesco heeft erkenning gekregen van ZKH de Prins van Wales voor het feit dat het de retailsector heeft geleid in de overgang naar een netto nul toekomst. Het Terra Carta Seal, dat dit jaar werd geïntroduceerd, wordt toegekend aan bedrijven die innovatie stimuleren en actie ondernemen om blijvende duurzame verandering te creëren.
Bron: tescoplc.com 

Zwitserse retailer Migros kondigt loonsverhoging aan
Migros heeft aangekondigd dat het met zijn sociale partners is overeengekomen om de lonen voor 2022 met maximaal 1% te verhogen. De Zwitserse retailer voegde eraan toe dat het zich zal concentreren op het verhogen van de minimumlonen en geleidelijk ook de referentielonen zal verhogen. Per 1 januari 2022 wordt het minimumloon verhoogd tot € 3.876,54, exclusief de coöperatie Migros Ticino.
Bron: esmmagazine.com 

Iceland Foods wil eerste plastic neutrale supermarkt van het VK worden
Iceland Foods is van plan om de eerste Britse supermarktgroep te worden die plastic neutraal wordt, door zijn resterende plastic voetafdruk te compenseren door afvalplastic terug te winnen en te recyclen, aldus het bedrijf.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: