Duitsland is belangrijkste bestemming

Oekraïense export van fruit, zachtfruit en noten stijgt fors in 2021

De Oekraïense export van fruit, zachtfruit en noten naar Duitsland bedroeg in de eerste drie kwartalen van dit jaar € 13,6 miljoen, een stijging van maar liefst 71% in vergelijking met 2020.

Diepgevroren frambozen zijn goed voor € 4,94 miljoen, 3,3 keer meer dan in 2020. De tweede positie wordt ingenomen door diepgevroren wilde blauwe bessen en andere bessen. De export van deze bessen naar Duitsland bedroeg € 4,76 miljoen, 82% meer dan in de eerste negen maanden van vorig jaar. Verder zijn er voor het eerst relatief kleine partijen verse frambozen, tamme kastanjes en één partij verse kersen aan Duitsland geleverd.

Oekraïne blijft de export naar belangrijke EU-landen uitbreiden. Hoewel die export al begonnen was nog voordat het Russische embargo op voedselleveringen van Oekraïne werd ingevoerd, versnelde die daarna sterk. In de eerste 9 maanden van 2021 steeg de export van fruit, noten en zachtfruit naar Polen met 85%, naar Frankrijk met 22%, naar Nederland met 86%, naar Italië met 70%, naar Oostenrijk 35% en naar Litouwen met 95%.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven