Telers testen reactie consument op pitahaya uit Nederlandse kas

Tholen - Het is deze week een opvallende verschijning in het schap bij de PLUS-supermarkt in Briëlle: pitahaya’s. Niet uit een tropisch oord, maar uit de kas van Wageningen University & Research in Bleiswijk.

Daar loopt op verzoek van Nederlandse telers een proef met de teelt van de opvallende tropische vrucht. De eerste oogst uit de proef kan nu geproefd en bekeken worden.


Foto's uit de proef in de kas in Bleiswijk

Met ondersteuning van Innovatiefonds Hagelunie en Interpolis zijn de telers al twee jaar de mogelijkheden van een pitahayateelt in de kas aan het onderzoeken, vertelt Geert Visker van Vitensa. "Het heeft flink wat voeten in de aarde en de eerste vruchten lieten een aardig tijdje op zich wachten. Nu we vruchten hebben, maken we van de gelegenheid gebruik om eens te kijken of de consument erop zit te wachten. Daarom liggen ze nu in de lokale supermarkt bij ons om de hoek. Ik begreep van de supermarktmanager gisteren dat er al reacties op gekomen zijn. We hebben nog een aantal dagen product in het schap in de supermarkt en dan kunnen we evalueren."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven