Frank Krier van BayPack:

"Ad-hocmaatregelen op de korte termijn zullen ook in het volgende jaar moeilijk te managen zijn"

Als fabrikant van kartonnen verpakkingen legt het Duitse BayPack zich sinds enkele jaren toe op verpakkingen voor de asperges- en aardbeiensector, naast zijn traditionele markten van zuivelproducten of vlees en worst, zo vertelt Frank Krier. BayPack produceert zowel op maat gemaakte producten als standaardverpakkingen voor asperges, zoals 1,5 kg dozen of 5 kg aspergekratjes, ofwel neutraal ofwel bedrukt met een individueel klantdesign. Kleinere trays, displays of manden voor 500 gram aardbeien, 1 kg aardbeien of 2 kg blauwe bessen horen eveneens tot het assortiment van BayPack.


Frank Krier

"Wat de vraag naar ecologisch verantwoorde producten betreft, is er sprake van een enorme dynamiek op het gebied van nieuwe aanvragen," zegt Krier. "Wij hebben een eigen ontwikkelingsafdeling en produceren de verpakkingen in onze fabriek in de Allgäu. Na vele jaren zien we een toenemende vraag, niet alleen in de DACH-regio (Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland), maar ook in Polen, België en Nederland."

Grote prijsstijgingen op de markt maakten verpakkingsmateriaal op basis van karton en papier duurder. "De grondstof karton heeft dit jaar verschillende prijsstijgingen gekend, gekoppeld aan enorme prijsstijgingen voor energie en logistiek. De markt accepteert dit echter en erkent dat zij hiernaar moet en kan handelen", zegt Krier zelfverzekerd. Uiteindelijk draait het voor alle marktpartijen om een hoge leveringscapaciteit, en hier kan Baypack dankzij zijn integratie in de HZI Group zijn sterke punten laten zien.

Desondanks moet er momenteel gerekend worden op lange leveringstijden voor kartonnen verpakkingen van tot wel twaalf weken. "Ad hoc-maatregelen op de korte termijn zullen ook in het volgende jaar moeilijk te managen zijn. We proberen hier zo goed mogelijk mee om te gaan door vooraf passende afspreken met onze klanten te maken en voorraden op te bouwen van standaardverpakkingen."  

Met het oog op het beursoptreden van BayPack de expoSE van dit jaar verheugt het BayPack-team zich er vooral op de klanten weer te kunnen zien.

Bezoek het bedrijf op de expoSE aan de stand met nummer: hal 1-D13.

Voor meer informatie:
Frank Krier
BayPack GmbH
Bahnhofstr. 30
87778 Stetten, Duitsland
+49 (0)82 61 731 110
info@baypack.eu 
www.baypack.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven