Waarin verschilt de klassieke kaki van de Persimon?

Nu de herfst weer in het land is, vinden we in het schap klassieke kaki's, maar ook Persimon kaki’s. De klassieke kaki heeft een intens rode kleur, zacht vruchtvlees, een gelatineuze textuur en wordt met een lepel gegeten. Persimons hebben een oranje schil, een harde textuur en zijn knapperig. Met hun totaal verschillende uiterlijk zou je denken dat het twee verschillende fruitsoorten zijn, maar niets is minder waar: de klassieke kaki en Persimon zijn dezelfde vrucht, met name het Rojo Brillante-ras. Ze worden alleen op een verschillend moment geoogst.

De Rojo Brillante-variëteit bevat tannines (zoals in wijn of thee), wat het een scherpe smaak geeft. De kaki verliest deze eigenschap echter op natuurlijke wijze wanneer hij rijpt, zoals bij de klassieke soort. Persimon wordt evenwel geplukt wanneer het fruit nog erg stevig is. Voordat het op de markt wordt gebracht, wordt de scherpe smaak verzacht door een natuurlijk zuurstofarm proces.

Ook opmerkelijk is dat "persimmon" met twee m’en de naam is van dit fruit in het Engels. Met één m is het het geregistreerd handelsmerk van de BOB Ribera del Xúquer.

Bron: lasprovincias.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven