Zwitserland: Lidl introduceert project voor regionale producten

Duitsland: HelloFresh zet groei door, maar winstmarge onder druk
Hoewel maaltijdpakkettenbezorger HelloFresh zijn omzet in het afgelopen kwartaal weer flink zag stijgen, daalde de winstgevendheid fors door grote investeringen en gestegen kosten. In de afgelopen 3 maanden stegen de inkomsten met bijna 46% tot € 1,4 mld. HelloFresh verwerkte 27,6 mln bestellingen, ruim 41% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal actieve klanten groeide van 5 mln naar 6,9 mln.
Bron: retaildetail.eu 

Asda’s miljardair-eigenaars willen c-winkelformule in Europa uitbreiden
De Issa-broers, miljardair-eigenaars van Asda, overwegen om de c-store-formule van de supermarkt uit te breiden naar tankstations in heel Europa. Mohsin en Zuber Issa willen Asda on the Move openen in een aantal van de meer dan 3000 benzinestations van de EG Group op het Europese vasteland. De broers zijn ook van plan om tegen het einde van volgend jaar 200 Asda on the Move convenience stores te openen op voorpleinen van de EG Group in het Verenigd Koninkrijk en overwegen ook nieuwe kleinere supermarkten.
Bron: retailgazette.co.uk 

Too Good To Go bespaart 10 mln maaltijden in Duitsland
De voedselverspillingspreventie-app Too Good To Go heeft de mijlpaal van 10 mln besparing bereikt, met Edeka Treugut aan de Heidelberger Strasse in Berlijn als locatie voor de mijlpaalmaaltijd, volgens een verslag in Rundschau.de. Het aantal partners groeit voortdurend, van buurtwinkels tot Edeka of van Dean & David-filialen tot sterrenrestaurants.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Waitrose rijdt met draadloos opgeladen e-Vans een rondje door Londen
Waitrose wordt de eerste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk die een nieuwe generatie elektrische voertuigen gaat testen. Na een aanzienlijke investering zullen de boodschappen van Waitrose's St Katharine's Dock winkel aan klanten worden geleverd door elektrische bestelwagens die zijn uitgerust met geavanceerde draadloze oplaadtechnologie, waardoor de supermarkt in de voorhoede van groene thuisbezorging komt wanneer de proef in het nieuwe jaar begint.
Bron: waitrose.pressarea.com 

Zwitserland: Lidl introduceert project voor regionale producten
Lidl Zwitserland breidt zijn aanbod van regionale producten uit en heeft het 'Tipico'-regioprogramma geïntroduceerd. Lidl Zwitserland voegde daaraan toe dat het meer dan 50% van zijn omzet te danken heeft aan Zwitserse producten en dat dit percentage gestaag zal stijgen. In de verssector, zoals fruit, groenten, vers vlees, brood, zuivelproducten, komt maar liefst twee derde van alle producten uit Zwitserland.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Asda rolt 'Stiller Uur' uit en traint meer dan 85.000 collega's om klanten met extra behoeften beter te bedienen
Asda heeft aangekondigd dat het meer dan 85.000 collega's extra heeft opgeleid om klanten met een handicap beter van dienst te kunnen zijn via het 'Hidden Disabilities Sunflower Scheme'. Asda heeft ook de uitrol aangekondigd van het nieuwe 'Stillere Uur' in winkels, waarbij winkelgeluiden worden verminderd om klanten met bepaalde handicaps te helpen.
Bron: corporate.asda.com

VK: Aldi opent 15 nieuwe winkels voor het einde van het jaar
Aldi gaat voor het einde van het jaar 15 nieuwe winkels openen in het Verenigd Koninkrijk. De supermarkt, die momenteel meer dan 930 winkels in het VK heeft, opent nieuwe locaties van Edinburgh (25 november) tot Orpington (2 december) en Poole (16 december). De nieuwe winkels maken deel uit van de toezegging van Aldi om tot 2023 meer dan € 1,5 mld te investeren, met plannen om in de komende 2 jaar 100 nieuwe winkels te openen.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Asda stelt samenwerking met RangeMe veilig om mogelijk toegang te bieden tot 200.000 leveranciers
Asda heeft de krachten gebundeld met RangeMe om ervoor te zorgen dat inkoopteams toegang hebben tot duizenden producten waar hun klanten om vragen. 
Bron: yorkshirepost.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven