Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In België bestelde pakketten komen vaak uit Nederland

Strengere regels rond nachtarbeid, trage procedures rondom vergunningen en logistieke problemen rondom Brussel en Antwerpen maakt bedrijven huiverig om e-fulfilment centra in België te starten. "Nederland heeft opnieuw gewonnen", zo meldt handelsfederatie Comeos. 

"Al jaren is er geen aanpassing op het vlak van digitalisering.  Daardoor hebben we meer dan 20.000 jobs verloren aan de buurlanden, in het bijzonder aan Nederland, die wel flexibiliteit kennen in de organisatie van hun e-commerceactiviteiten. De voorbije jaren was de groei in e-commerce geconcentreerd in de non-food (kleding, electro,…). Vandaag is er een aanzienlijke inhaalbeweging in de food (boodschappen aan huis, maaltijdboxen,...). Als er niet dringend iets verandert, verliezen we de volgende jaren opnieuw 20.000 jobs." 

"De regering had eigenlijk een ideale hefboom in handen," vervolgt Dominique Michel: "E-commerce zal altijd blijven en alleen meer toenemen. En in het regeerakkoord staat dat de werkzaamheidsgraad gevoelig moet opgekrikt worden. Nu komen er 20.000 bijkomende jobs op de helling, dat zal een grote stap achteruit zijn."

Bron: Comeos, SCM

Publicatiedatum: