De prijs van luchtgedroogde gember die van China naar Europa wordt geëxporteerd daalt met meer dan 70%

De prijs van Chinese gember daalt

De prijs van Chinese gember begon te dalen na de nationale feestdag op 1 oktober. Sommige handelaren met voorraden vermoedden dat de prijs zijn dieptepunt al had bereikt. Zij begonnen hun voorraden langzaam aan te vullen, wat een tijdelijke stijging van de gemberprijs veroorzaakte. Het afzetseizoen voor gember uit de bewaring loopt echter stilaan ten einde. Het nieuwe gemberteeltseizoen is officieel van start gegaan. Bovendien is de opbrengst relatief hoog en is de kwaliteit van het product vrij goed. Deze ontwikkelingen zetten samen de prijs van gember onder druk, die weer daalt nu verse gember op de markt komt. De verwachting is dat de prijs in de nabije toekomst een neerwaartse trend zal blijven vertonen.

"Wij exporteren onze gember voornamelijk naar Saoedi-Arabië, Dubai, Qatar, Pakistan, Oekraïne en Nederland. De prijs van luchtgedroogde gember bestemd voor de Europese markt ligt momenteel rond de €1293/ton. Dat is een prijsdaling van meer dan 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar," aldus David Wu, verkoopdirecteur bij Shandong Haijiang International.

Veel gemberteeltgebieden hadden in september te lijden onder overvloedige regenval en bewolking, sommige velden overstroomden. Op de vraag wat de impact van deze weersomstandigheden was op de kwaliteit van het product, antwoordde David Wu: "Deze keer was de impact beperkt, de reguliere oogst van verse gember werd nauwelijks beïnvloed. Op basis van de huidige omstandigheden is de opbrengst dit jaar relatief hoog en de productkwaliteit is ook vrij goed. Toch zal de prijs vanwege de grote oogst dit jaar waarschijnlijk laag blijven."

Voor meer informatie:
David Wu - Head of sales
Shandong Haijiang International Trade Co., Ltd.
+86 537 2716878
sale6@haijiangfruit.com
www.haijiangfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven