Appelras Lady Alice floreert tijdens buitengewoon teeltseizoen

De Lady Alice-appel werd in 1978 bij toeval ontdekt door een manager van Rainier Fruit, maar ligt pas sinds 2010 in het supermarktschap. "Lady Alice beleeft een fantastisch jaar," vertelt Mark Zirkle, bestuursvoorzitter van Rainier Fruit. "Het was een buitengewoon jaar voor de teelt van alle appelrassen, maar de kleuring en kwaliteit van de Lady Alice-appelen die we nu verpakken, zijn beter dan ooit tevoren," voegt hij eraan toe. 

Volgens Zirkle is Lady Alice niet alleen een prachtige appel om te zien, maar heeft zij ook een unieke smaak dankzij een perfecte zoet-zuurbalans. De slogan van Lady Alice luidt dan ook: 'The Perfectly Balanced Apple' (de appel die perfect in balans is) en daar is dan ook geen woord van gelogen," vervolgt hij. "De uitgebalanceerde smaak, zoet met een licht zuurtje, wordt afgemaakt door een heerlijke knapperige 'bite'."

Lady Alice

100% biologisch
De oogst van de Lady Alice-appelen ving half september aan na een ideaal zomerseizoen. De temperaturen waren de laatste paar weken van de zomer wat lager waardoor het fruit prachtig op kleur is gekomen. Vanwege de groeiende vraag naar bio heeft Rainier de transitie gemaakt van de conventionele en biologische teelt naar de 100% biologische teelt van Lady Alice. Het ras is beschikbaar van medio september tot aan de vroege zomer. 


Voor meer informatie: 
Madelyn Edlin
Rainier Fruit Company
+1 509 697 6131
madelyne@rainierfruit.com
www.rainierfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven