Voedselveiligheidsautoriteit Verenigde Arabische Emiraten licht 'viral' filmpje over wormen in bananen toe

Abu Dhabi ontkracht social media-geruchten over onveilige bananen

Volgens de Landbouw- en Voedselveiligheidsautoriteit van Abu Dhabi (Adafsa) is een veelvuldig gedeeld filmpje over zogenaamde schadelijke wormen in Somalische bananen onwaar en misleidend. De autoriteit roept consumenten op geen waarde te hechten aan de onbetrouwbare informatie die op deze manier via social media wordt verspreid. 

Valse beweringen
Volgens Adafsa wordt in de betreffende video ten onrechte beweerd dat Somalische bananen schadelijk zijn omdat zij besmet zouden zijn met Helicobacter-wormen. Adafsa laat weten dat Helicobacter een bacterie is die bij de mens in de maag voorkomt. Ook meldt de autoriteit dat de worm zijn levenscyclus niet in fruit voltooid, in tegenstelling tot wat in het filmpje wordt beweerd.  

Dr. Mohammed Al Hammadi, directeur communicatie bij Adafsa, benadrukt dat de veiligheid van alle voedingsproducten die in het emiraat worden verkocht door de autoriteit worden gecontroleerd, inclusief geïmporteerde AGF. De veiligheidschecks bestaan onder meer uit stelselmatige controles, laboratoriumonderzoeken, een compliancesysteem en protocollen die zijn afgestemd op wereldwijde ontwikkelingen die van invloed zijn op gewassen en levensmiddelen. Wanneer er onveilige producten worden aangetroffen dan onderneemt Adafsa direct actie door deze producten uit de handel te nemen.  

Bron: khaleejtimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven