China: Oproep om te hamsteren veroorzaakt onrust op sociale media

De Chinese regering heeft gezinnen op het hart gedrukt om voor noodgevallen een voorraad aan te leggen voor de dagelijkse levensbehoeften, nadat uitbraken van Covid-19 en ongewoon hevige regenval de groenteprijzen de hoogte in hebben gejaagd. Daarover berichtten wij gisteren al. De richtlijn van het ministerie van Handel veroorzaakte enige ongerustheid op de binnenlandse sociale media, waarbij sommigen suggereerden dat de verhoogde spanningen met Taiwan de aanleiding zouden kunnen zijn geweest voor de richtlijn.

In reactie daarop adviseerde het door de partij gesteunde dagblad The Economic Daily de burgers niet te veel fantasie te hebben en beweerde het dat de richtlijn bedoeld was om ervoor te zorgen dat de burgers niet voor verrassingen komen te staan wanneer er in hun regio corona-lockdowns zouden plaatsvinden.

De centrale overheid doet gewoonlijk extra moeite om de aanvoer van verse groenten en vlees te stimuleren in de aanloop naar China's belangrijkste feestdag, het Chinese Nieuwjaar, dat volgend jaar begin februari valt.

Bron: reuters.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven