Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beëindiging TVL: in totaal 6,2 miljard toegekend

Nu de economie zich sterk herstelt, is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) beëindigd. In 16 maanden tijd dienden ondernemers 351.000 aanvragen in. In totaal werd € 6,2 miljard aan TVL-steun toegekend. Ondernemers konden zo hun vaste bedrijfslasten blijven betalen.

Op 20 mei 2020 werd de TVL aangekondigd als onderdeel van het corona steun- en herstelpakket, in augustus 2021 werd het einde van de TVL per 1 oktober aangekondigd.

TVL aangevraagd in 5 periodes
Ondernemers konden steun aanvragen in 5 kwartalen in 2020 en 2021. Ook werd de TVL tijdens de looptijd verschillende malen uitgebreid. Van de € 6,2 miljard aan TVL-steun, ging het meeste naar de horeca en hotels (€ 1,8 miljard), de groot- en detailhandel (€ 1 miljard) en naar cultuur, sport en recreatie (€ 750 miljoen).              

Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) opent binnenkort
Ondernemers met een omzetverlies van minimaal 50% in het 4e kwartaal van 2021 én die ook aan de overige voorwaarden voldoen, kunnen binnenkort de VLN-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten. Het kabinet trekt nog € 180 miljoen uit voor deze regeling. 

Bron: RVO

Publicatiedatum: