Yannick Hoffmann, Fruchtimport Hoffmann:

"Binnenkort kunnen we tot 2.000 kratten clementines van het merk Blue Orange wekelijks op de markt brengen"

Terwijl de Duitse markt de afgelopen weken werd gedomineerd door Zuid-Afrikaanse sinaasappelen, beginnen al deze week op veel plaatsen de eerste Spaanse sinaasappelen te verschijnen, aldus Yannick Hoffmann van Fruchtimport Hoffmann in Hannover. "Op dit moment hebben we nog geperste en handsinaasappelen uit Zuid-Afrika. Ze zijn echter nog wat licht van kleur en zullen qua smaak de kwaliteit van het Spaanse fruit niet evenaren."

Directeuren Yannick (links) en Helge Hoffmann

Hoffmann biedt al sinds week 42 Spaanse clementines aan. "We krijgen ze van Blue Orange; dat is min of meer ons huismerk. Qua smaak zouden ze iets zoeter mogen zijn. De kalibers zijn nog relatief klein, dus boden we vorige week €3-4 pallets aan. Vanaf eind november zouden wij tot €20-pallets moeten kunnen verkopen. Dat komt overeen met ongeveer 96 dozen van 8 kg per pallet, wat neerkomt op ongeveer 2000 dozen per week."

Hun belangrijkste afnemers in de citrussector zijn de wekelijkse markthandelaren in de omgeving van Hannover of heel Nedersaksen. "Supermarkten en de wat kleinere winkels maken hier ook deel van uit. In supermarkten worden clementines meestal verkocht in netten. Wat wij aanbieden, valt meer onder de premium- of luxegoederen."

"We zijn goed door de crisis gekomen," meldt Yannick Hoffman van Fruchtimport Hoffmann, gevestigd op de groothandelsmarkt in Hannover. "Over het geheel genomen is de situatie echter iets moeilijker dan vorig jaar," zegt hij, "omdat het bedrijf voornamelijk profiteerde van de verkoop aan weekmarkthandelaren. Het niveau van vorig jaar handhaven is vrij moeilijk, zo niet onmogelijk. In maart/april 2020 hadden we de grootste vraag in tijden. Veel klanten blijken nu echter ook de neiging te hebben om naar de wekelijkse markt te gaan om verse producten te kopen. Vooral de jongere generatie kiest steeds vaker voor verse in plaats van diepgevroren producten."

"Logistiek gezien hebben we tot nu toe geen grote problemen gehad; hooguit dat de goederen een dag later zijn aangekomen. En natuurlijk, alles wordt duurder op het moment." Maar Hoffmann beoordeelt de situatie op de groothandelsmarkt als 'goed'. "De stemming op de groothandelsmarkt is niet uitbundig, maar ook niet treurig. Wij doen het over het algemeen goed. Hoewel alles duurder wordt, wordt er nog steeds veel verkocht."

Voor meer informatie:
Yannick Hoffmann
Fruchtimport Hoffmann GmbH
Am Tönniesberg 16-18
Großmarkt Stand 95 – 97
30453 Hannover, Duitsland
+49 511 2613738
hallo@fruchtimporthoffmann.de
fruchtimporthoffmann.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven