Groothandelsmarkt Johannesburg heeft ernstige koelproblemen door diefstal elektriciteitskabels

De markt van Johannesburg kampt met ernstige problemen als gevolg van de diefstal van elektriciteitskabels op 26 oktober 2021. De stroom is nog steeds niet hersteld. Christo van der Rheede, uitvoerend directeur van Agri SA: "Het gebrek aan elektriciteit heeft desastreuze gevolgen voor de kwaliteit en veiligheid van land- en tuinbouwproducten. Dit is onaanvaardbaar voor een markt die dagelijks 15 miljoen mensen van AGF-producten voorziet."

Agri SA doet een beroep op de burgemeester en de gemeenteraad van Johannesburg om alles te doen wat in hun vermogen ligt om de elektriciteitsvoorziening van de markt in Johannesburg te herstellen en veiligheidsmaatregelen te treffen om diefstal van kabels in de toekomst te voorkomen.

"Tijdens een stroomstoring is de markt niet in staat om de koelcellen van stroom te voorzien. Dit heeft ertoe geleid dat deze opslagruimten sinds 26 oktober 2021 zonder koeling werken, met desastreuze gevolgen voor de verse producten. De waarde van de voorraad in deze koelcellen bedraagt tussen de 1,6 mln en 3,4 mln euro."

Bron: agrisa.co.za/media
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven