Pieter Pot breidt nu uit naar België, Duitsland in 2022

Britse waakhond gaat deal van € 8,6 mld van CD&R met Morrisons onderzoeken
Supermarktgroep Morrisons moet als een onafhankelijke onderneming worden bestuurd terwijl de Britse mededingingsautoriteit de overname van Morrisons door Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) onderzoekt voor een bedrag van €8,5 mld, aldus de waakhond. De Competition and Markets Authority (CMA) heeft een Initial Enforcement Order (IEO) uitgevaardigd, die de Amerikaanse private equity groep CD&R verbiedt om Morrisons te integreren in zijn activiteiten of om de eigendom van het bedrijf over te dragen totdat de deal is goedgekeurd.
Bron: reuters.com 

Russische aandeelhouders overleggen met banken over beursgang van Kroatisch Fortenova - bronnen
Twee belangrijke Russische aandeelhouders van de Kroatische voedingsproducent en retailer Fortenova Grupa, voorheen bekend als Agrokor, overleggen met investeringsbanken over een beursgang van het bedrijf in de komende 2-3 jaar, aldus twee bronnen. 
Bron: reuters.com 

Tesco geconfronteerd met verstoring leveringen door mogelijke stakingen
Vakbonden hebben gewaarschuwd dat Tesco deze winter lege schappen dreigt te krijgen nadat een "offensief" loonbod heeft geleid tot een landelijke staking onder de logistieke werknemers. De staking van 3.500 vrachtwagenchauffeurs en magazijnmedewerkers van Tesco in de regionale distributiecentra van Belfast, Didcot, Doncaster en Thurrock is het gevolg van de afwijzing van een loonbod van 4%.
Bron: kamcity.com 

Frankrijk: Carrefour bevestigt dat het telers steunt en belooft zijn partners in de "Carrefour-kwaliteitslijn" eerlijker te betalen
Carrefour heeft zojuist aangekondigd dat het 11 van zijn Carrefour Quality Line (CQL)-contracten verlengt. De groep zet zijn inspanningen voort om Franse telers te steunen en zijn klanten kwaliteitsproducten aan te bieden door de uitrol van zijn Carrefour Quality Lines te versnellen, met als doel de voedingsovergang voor iedereen te bevorderen.
Bron: carrefour.com 

Pieter Pot breidt nu uit naar België, Duitsland in 2022
De Nederlandse afvalvrije online supermarkt Pieter Pot heeft zijn 1e levering in België gedaan, en kondigt aan dat Duitsland de volgende op de agenda is. De webshop biedt zo'n 300 producten in bulk aan, waaronder A-merken als Callebaut, Haribo en Heinz.
Bron: retaildetail.eu 

Amazon-werknemers in Duitsland gaan staken voor beter loon
Werknemers van enkele Amazon-opslagplaatsen in Duitsland zijn maandag begonnen met stakingsacties, zei de vakbond voor de dienstensector Verdi, als onderdeel van een langlopende strijd met de Amerikaanse techgigant over betere lonen en arbeidsomstandigheden. 
Bron: reuters.com 

VK: Morrisons wordt de 1e supermarkt die een zonnepark bezit & exploiteert
Morrisons heeft toegezegd om in 2035 een CO2-uitstoot van nul te bereiken, 15 jaar eerder dan het doel van de regering. Als onderdeel van de CO2-reductie, heeft Morrisons ook aangekondigd dat het de 1e supermarkt wordt die zijn eigen zonnepark bezit en exploiteert op locaties zoals productiefaciliteiten en winkels.
Bron: retailgazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven