ProFri vestigt aandacht op 'Frietmanifest'

Directeur Stannie Driessen van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving neemt maandag 1 november het 'Frietmanifest' in ontvangst. Hierin staat dat cafetaria's, snackbars en frituurzaken niet de oorzaak zijn van de gezondheidsachterstand in Nederland. Met dit manifest wil de vereniging van professionele frituurders ProFri tegenwicht geven aan het pleidooi om nieuwe snackbars te weren in gemeenten.


Foto: Profi

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, het RIVM, hoogleraren, wethouders en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben zich voorstander getoond van wettelijke mogelijkheden om nieuwe openingen van cafetaria's, snackbars en andere frituurspeciaalzaken in gemeenten tegen te houden.

ProFri wijst er op dat het aandeel van deze groep bedrijven in de totale Nederlandse consumptie aan kilocalorie├źn maar 0,5% bedraagt. De organisatie stelt dat ondernemers met relatief kleine zaken het gevoel krijgen dat ze het slachtoffer worden van selectief gezondheidsbeleid, waarbij bijvoorbeeld grote supermarkten buiten schot blijven.

Er is volgens ProFri in de rapporten van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving nooit een correlatie of een causaliteit aangetoond tussen fastfoodvestigingen of snackbars en de gezondheidsachterstand in Nederland. De vereniging is wel bereid mee te denken over oplossingen.

Meer informatie is te vinden in het 'Frietmanifest'.

Bron: Foodclicks, Profi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven