Dirk de Jong: "Goede marktverwachting peren, appelen zal meer een duwmarkt worden"

Appeltaart van 1 bij 1 meter van nieuwe Bonita-appelen

Tholen - Voor het eerste jaar verkoopt De Jong Fruit Leerbroek dit jaar de Bonita-appel. Deze kruising tussen Topaz en Cripps Pink wordt in samenwerking met Apple select bv aangeplant in België en Nederland. Als jarenlange leverancier van Van Gelder Groente en Fruit promootte Dirk de Jong deze nieuwe appel tijdens de Week van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid afgelopen week. 


Dirk de Jong met de Nederlandse Bonita-appelen

"Het was een topweek", blikt Dirk de Jong terug op de open dag. "Iedereen die klant is bij Van Gelder komt in zo'n week even voorbij, dus het is een prachtig podium om als leverancier je producten te promoten. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Van Gelder een appeltaart van 1 bij 1 meter aan te bieden, gemaakt van de nieuwe oogst primeurappels Bonita." Dirk typeert de Bonita als een harde, sappige, zoetzure appel, die bovendien schurftresistent is. 


Gerrit van Gelder snijdt de Bonita-appeltaart aan

"We hebben hier in het midden van het land een goede oogst, dat geldt zowel voor de Elstar, Red Prince en Conference. Afgelopen week was de vraag even wat lui vanwege de vakanties, maar we verwachten dat de markt weer aantrekt", vertelt Dirk. "Zeker voor de peren zijn de marktverwachtingen dit seizoen erg goed. Er zijn Europees gezien fors minder peren geoogst. Voor de appelen zal het meer een duwmarkt worden."

De Jong Fruit Leerbroek richt zich bij de afzet van het hardfruit hoofdzakelijk op de Europese groothandel en foodservice, aangevuld met een klein aandeel retail.

Voor meer informatie:
Dirk de Jong
Fa. De Jong - Fruit
Leerbroekseweg 16
4245 KT Leerbroek
+31 (0)345 599 443
dirk@dejongfruit.nl
www.dejongfruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven