Bij zachte temperatuur is citrus niet favoriet bij consument

Op zowel de Italiaanse als de internationale markten is de vraag naar citrus groot. Giuseppe Zuccarella van de Italiaanse telersvereniging Zuccarella: “Wij zien een geleidelijke toename van het aantal orders, maar het zijn de Europese klanten die de afzet aanjagen. Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de landen waarmee wij de meeste zaken doen. Natuurlijk leveren wij ook aan de Italiaanse markt, vooral in de noordelijke steden en aan de bekendste supermarktketens.”

Clementines

“Wij zijn het seizoen goed begonnen, eerst met de Clemenruby en nu ook met de rassen Orogros en Caffin, die zowel in de vlakte van Sibari als in het gebied rond Metapontino worden geoogst. Ook zijn we gestart met de afzet van sinaasappelen met de rassen Navelina ISA 315, VCR en Newhall. Ook de eerste pallets met gewone clementines, zowel met bladeren als ontbladerd, zijn begonnen aan hun seizoen De kleur is uitstekend en de brixwaarde ligt rond de 14. Het garanderen van kwantiteit, continuïteit en kwaliteit in de bevoorrading, dat is waar wij goed in zijn. Wij beschikken over een grote rassencatalogus, waardoor wij ongeveer 10 maanden per jaar op de markt aanwezig kunnen zijn.”

Navelina sinaasappelen ISA 315

“Ondanks de stijging van de prijs van grondstoffen, geven wij er de voorkeur aan onze clementines en sinaasappelen te voorzien van volledig recycleerbare en verschillende verpakkingen, afhankelijk van de vraag en het verkoopkanaal. Wij geloven sterk in het personaliseren en de creativiteit van verpakkingen, niet alleen omdat dit essentieel is om het bewustzijn en de herkenbaarheid te vergroten, maar ook omdat wij een relatie met onze klanten willen opbouwen die voor beide partijen goed is.” 

Verwerkingsfaciliteit van telerorganisatie Zuccarella

“De temperaturen zijn nog steeds vrij zacht en normaliter is dat een teken dat het citrus niet tot de favorieten van de consument behoort. Echter, de vraag in deze eerste weken vertelt ons iets anders. Voorlopig blijven de prijzen hoog, mede als gevolg van de lage hoeveelheden. Voor clementines hebben we 25 tot 30% minder en voor sinaasappelen zijn de hoeveelheden met meer dan 50% gedaald.”

Voor meer informatie:
Giuseppe Zuccarella
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT) - Italië
+39 0835 418009
info@opzuccarella.it   
opzuccarella.it
facebook.opzuccarella.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven