Albert Heijn opent eerste Belgische XL: "Geen hypermarkt!"

Zweden: ICA rapporteert 2,2% stijging van geconsolideerde netto-omzet in 3e kwartaal
ICA heeft voor het derde kwartaal van haar boekjaar een stijging van de geconsolideerde netto-omzet met 2,2% gemeld tot € 3,2 mld, waarbij de groep in deze periode een stijging van de bedrijfswinst en de marge zag. Het bedrijfsresultaat steeg tot € 0,1 mld.
Bron: esmmagazine.com 

Albert Heijn opent eerste Belgische XL: "Geen hypermarkt!"
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft zijn eerste Belgische XL-locatie geopend, met een breder aanbod van lokale producten. De focus op zaken als verse producten, bier en diepvriesproducten zorgt ervoor dat de XL-winkel "geen hypermarkt" is, benadrukt het bedrijf.
Bron: retaildetail.eu 

Britse Co-op 'rebrands' winkels voor Cop26
Co-op heeft een campagne geïntroduceerd onder de naam Co-op26 nu het VK zich voorbereidt om dit weekend wereldleiders en vernieuwers te ontvangen op de Cop26-conferentie over klimaatverandering in Glasgow. Als onderdeel van de campagne hebben 6 van de vlaggenschipwinkels van de groep in het VK tijdelijk een 'rebranding' ondergaan naar Co-op26 met versterkte buitenbewegwijzering en raambekleding.
Bron: esmmagazine.com 

Spanje's eerste volledig elektrische koelcontainer
De Spaanse supermarkt Alimerka zet de 1e volledig elektrische koeltruck in Spanje in. De nieuwe elektrische Man met zijn Frigoblock invertergestuurde koelkast zal Alimerka 60 ton CO2 per jaar besparen in vergelijking met een traditioneel dieselvoertuig met een jaarlijks kilometrage van 60.000 km. Het lage geluidsniveau maakt ook leveringen buiten de piekuren en 's nachts mogelijk.
Bron: globalcoldchainnews.com 

Rusland: Magnit gestimuleerd door overname Dixy, ziet omzet stijgen met 27,7% in Q3
Retailer Magnit heeft een omzetstijging van 27,7% gerapporteerd in het derde kwartaal van zijn boekjaar, gestimuleerd door de recente overname van de Dixy-keten. De totale inkomsten bedroegen € 5,9 mld voor de periode, terwijl de netto retailomzet € 5,8 mld bereikte, een stijging van 28,2%.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon betaalt miljarden om Kersttekorten te voorkomen
Amazon heeft gezegd dat het enkele miljarden zal uitgeven om tekorten op de arbeidsmarkt en problemen met de toeleveringsketen in de aanloop naar Kerstmis te beheersen. De online retailgigant zei dat het "alles doet wat nodig is om de impact" op klanten en verkopers te minimaliseren. Hoewel de omzet van de technologiegigant in het vierde kwartaal met 29% steeg tot € 72 mld, bleef deze achter bij de verwachtingen. De winst steeg van € 10,8 mld naar € 17,7 mld.
Bron: bbc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven