Het nieuwe Kissabel Rouge-seizoen begint

Het frisse rood van zowel de schil als het vruchtvlees en de intense smaak, verrijkt met toetsen van wilde bessen. Dat is waarom Kissabel Rouge, de variëteit van het Ifored-programma dat in november met zijn seizoen begint in Italië, Duitsland en de Verenigde Staten, zo populair is.

"Kissabel Rouge is een premiumappel die bekend staat om zijn frisheid, knapperigheid en fantastische smaak. En smaak zal een belangrijke factor spelen in de toekomstige segmentering van het ras Kissabel. Nu het roodroze vruchtvlees al tot de verbeelding van de consument heeft gesproken, is de volgende stap om hen naar hun favoriete appel te leiden op basis van de verschillende smaken, van de delicatesse van de variëteiten met gele en oranje schil tot de intense smaak van de Rouge," legt Emmanuel de Lapparent, manager van het IFORED-programma, uit. Het is de bedoeling dat het merk in 2025 de onbetwiste leider wordt op de markt van de variëteiten met gekleurd vruchtvlees.

Op dit moment bevinden de verschillende Kissabeltelers over de hele wereld zich in verschillende stadia, sommigen zijn al begonnen met het op de markt brengen van de appelen, terwijl anderen zich nog in de testfase bevinden.

"De oogst is goed, Kissabel Rouge heeft de ideale omgeving gevonden tussen onze bergen met bergachtig en mediterraan klimaat  dat de appelen mooi heeft gekleurd, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. We zullen iets later op de markt komen dan gepland, voor november-december," legt Fabio Zanesco van VIP uit. "We voorspellen grotere totale hoeveelheden in vergelijking met vorig jaar, met een middelmatig kleine omvang dit seizoen. De vraag en belangstelling in onze belangrijkste markten is groot, dus we verwachten een positief seizoen."

"We hebben nog maar een paar hectare bestemd voor de Kissabel Rouge. We zitten in de testfase, zowel in Italië als in Spanje, waar we de Rouge aan een beperkt aantal klanten hebben kunnen leveren: een ongekend succes, iedereen wil hem hebben," merkt Marco Rivoira van Rivoira op.

"Volgend jaar wordt 25 ha aangeplant en beginnen we met de commerciële teelt. Deze appelen zijn van uitstekende kwaliteit, iets wat we hebben kunnen bevestigen door het fruit rechtstreeks van de boom te proeven, zonder gebruik te maken van conserveringsprocessen. Het ras doet het erg goed in onze teeltzones, zowel esthetisch gezien, met zijn intense kleur, als uit het oogpunt van smaak. Wij hebben veel vertrouwen in deze appel: wij zijn ervan overtuigd dat hij binnen enkele jaren de toekomst van de roodvlezige appel zal worden, zowel wat de kwaliteit als wat het assortiment betreft."

"Voorlopig zijn we nog aan het testen en leren om de beste zones te kiezen voor het telen van hoogwaardige Kissabel appelen hier in de staat Washington," legt Brianna Shales van Stemlit Growers uit. "Al met al heeft onze oogst appelen opgeleverd van goede grootte, kleur en uiterlijk. We zullen in november zowel in de winkels als op beurzen proeverijen houden met als doel de appelen in de komende jaren bij Noord-Amerikaanse retailers op de markt te brengen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven