PlanetProof internationaal erkend als 'duurzaam en betrouwbaar'

Deze week is het certificaat van het Global Ecolabelling Network (GEN) uitgereikt aan Stichting Milieukeur (SMK) voor het keurmerk On the way to PlanetProof. Hiermee erkent GEN het keurmerk als een betrouwbaar type 1 ecolabel. SMK, de beheerder en ontwikkelaar van het keurmerk, kan wereldwijd gaan samenwerken met andere ecolabels om zo een grotere impact te maken op verduurzaming. 

Evaluatie voor Full Membership
Eerder was SMK al Associate Member van GEN. Voor het Full Membership moet het On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken.

In tegenstelling tot willekeurige ‘groene’ symbolen of beweringen, bieden GEN-leden volgens SMK 'geloofwaardige keurmerken die zijn gebaseerd op een onafhankelijke toetsing tegen vooraf vastgesteld milieucriteria die uitgaan van een levencyclusbenadering.' Na een intensief evaluatieproces is SMK met On the way to PlanetProof toegelaten als volwaardig lid.

Milieukeur en EU Ecolabel
Met het lidmaatschap zoekt SMK aansluiting om samen te werken met andere ecolabels. Binnen het GEN zijn er veel mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ‘best practices’. Het lidmaatschap is ook uitgereikt voor Milieukeur, het nationale milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. EU Ecolabel, waar SMK de Compentent Body van is, is eerder al via de Europese Commissie toegelaten voor het Full Membership.

Global Ecolabelling Network
Het Global Ecolabelling Network is een non-profitorganisatie van wereldwijde toonaangevende milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht voor het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten.

Bron: SMK

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven