Valentina Sanna, La Costiera

Veel interesse voor Italiaanse citroenen in binnen- en buitenland

"Het winterseizoen van de Italiaanse citroen is van start gegaan met het Interdonato-ras met beschermde geografische aanduiding. Een paar weken geleden zijn we ook begonnen met de afzet van Primofiore-ctiroenen uit Sicilië. De vraag naar Italiaanse citroenen zit duidelijk in de lift", vertelt Valentina Sanna van La Costiera. "De rijping loopt evenwel vertraging op door de milde temperaturen. De typische gele kleur van de citroen laat nog wat op zich wachten."

"Van de Primofiore-citroenen zijn er voldoende hoeveelheden beschikbaar, maar de kleuring valt niet goed mee zodat we ons genoodzaakt zien om onze toevlucht te nemen tot kunstmatige rijping. De afzet verloopt uitstekend. We hebben conventionele Primofiores, die vooral in kartonnen dozen naar het buitenland gaan, en biologisch product, waarvoor we een netje voor 500 gram citroenen hebben ontwikkeld met een nieuwe afbeelding."

La Costiera is verder altijd bereid aan de wensen van de klant te voldoen en daarom ontwikkelt het bedrijf voortdurend nieuwe verpakkingen volgens bestemmingsmarkt en is ook uitbreiding van het assortiment aan de orde van de dag.

"Er is dit jaar veel interesse voor onze citroenen, zowel op de binnenlandse als de buitenlandse markt. Verschillende supermarktketens zijn weer begonnen met het plannen van hun programma’s voor het komende seizoen."

"Vanaf volgende week starten we ook met de afzet van de citroen uit Syracuse met beschermde geografische aanduiding. Er is vooralsnog geen gebrek aan vraag vanuit de Italiaanse supermarktketens. Hopelijk valt deze citroen goed in de smaak bij de consument zodat de retailers dit product in hun assortiment zullen opnemen."

Ook bergamot, in dozen van 3 kilo, en sukadecitroen, in dozen van 9 kilo, zijn weer op de markt. Dit jaar is de kwaliteit van bergamot uitstekend, met een intens groene kleur en een hoog gehalte aan essentiële oliën. Het seizoen van de sukadecitroen begon met wat vertraging omdat de maten van de eerste volumes klein uitvielen door minder gunstige weersomstandigheden.

La Costiera heeft enkele jaren geleden haar assortiment uitgebreid met onder meer conventionele en biologische clementines en Navels. En dit jaar zijn er enkele leveranciers van biologische sinaasappelen bijgekomen om de klanten een steeds rijker en continu aanbod te kunnen garanderen.

La Costiera zal om veiligheidsredenen die nog steeds verband houden met de pandemie niet deelnemen aan de volgende Fruit Logistica in Berlijn. Wat dat betreft, blijft het bedrijf wachten op betere tijden.

Voor meer informatie:
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
+39 (0)771 531807
limonilacostiera@gmail.com
www.la-costiera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven