Seminar beoogt export Vietnamese AGF-producten naar EU te stimuleren

De Vietnamese ministeries van Landbouw, van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Industrie en Handel hebben samen een seminar georganiseerd over de bevordering van de export van Vietnamese groenten en fruit naar de Europese Unie, zowel online als offline.

Vice-minister van Buitenlandse Zaken Nguyen Minh Vu zei dat de export van AGF naar de EU voordeel begint te halen uit de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam (EVFTA). Aangezien er nog ruimte is om de export verder op te voeren, vroeg hij de ambassadeurs en Vietnamese vertegenwoordigingen in de EU om nauw te blijven samenwerken met ministeries, agentschappen en lokale overheden op dit gebied.

De Vietnamese ambassadeurs en handelsadviseurs in België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Nederland en Italië en diverse andere EU-landen informeerden over de meest recente regelgeving van de EU en de marktvraag, de kansen en uitdagingen voor Vietnam bij de export naar deze markten.

Volgens minister van Landbouw Le Minh Hoan moet de Vietnamese tuinbouwsector zijn handelsmerk opbouwen op basis van transparantie, verantwoordelijkheid en duurzaamheid, nu de wereld overschakelt op groene teelt en consumptie. Hij riep alle partijen ook op om allianties en verenigingen op te richten om de nationale handelsmerken voor AGF populair te maken.

Bron: en.vietnamplus.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven