Smoothieproducent innocent start met productie in Rotterdam

Sappen- en smoothieproducent innocent neemt deze week de fabriek in de Rotterdamse haven in gebruik. De fabriek heeft een totale capaciteit tot 300 miljoen liter op jaarbasis en biedt werkgelegenheid aan meer dan 200 mensen. Er worden sappen en smoothies geproduceerd voor afnemers in heel Europa. Acht miljoen liter is voor de Nederlandse markt.

In de nieuwe fabriek worden diverse technieken gebruikt om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Zo wordt de restwarmte uit het pasteurisatieproces hergebruikt. Daarnaast wordt er met behulp van een nieuw schoonmaaksysteem 75% minder water verbruikt ten opzichte van conventionele schoonmaaksystemen.

De energie die verder nodig is wordt nu nog geleverd door een externe leverancier van groene energie. Op termijn wil innocent energie betrekken van windmolens en zonnepanelen die in eigen beheer worden geƫxploiteerd.

Met de centrale ligging in de Rotterdamse haven worden de afstanden voor de aanlevering van grondstoffen en de distributie een stuk minder groot. In de toekomst moet alle logistiek in en rondom de fabriek emissievrij verlopen. De eerste stappen worden al gezet doordat de aanvoer van sinaasappelsap gebeurt met elektrische 50-tons vrachtwagens.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven