Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De granaatappelverkoop zou in november en december weer moeten aantrekken"

In het Spaanse Elche is vorige week de oogst van Mollar-granaatappelen weer van start gegaan. Er wordt ongeveer 25% minder oogst verwacht als gevolg van de zware regenval tijdens de bloei.

"Op de markten is het eerder rustig. Er is momenteel niet veel vraag naar granaatappelen", zegt Susi Bonet, commercieel directeur van Cambayas, een telersvereniging die gevestigd is in Elche. "Het is moeilijk om hoge prijzen voor ons product te krijgen, hoewel dat broodnodig is om de stijging van de kosten te kunnen opvangen, zowel voor verpakkingsmaterialen als voor energie, brandstof en lonen."

De salesmanager van Cambayas heeft er alle vertrouwen in dat de situatie vanaf november zal keren. "We verwachten dat de verkoop zal aantrekken in november en december, want in die maanden worden er traditioneel meer granaatappelen geconsumeerd. Vooral in de kerstperiode doet de granaatappel het goed."

Ondertussen beginnen ook landen als Turkije, Egypte of India aanzienlijke hoeveelheden naar de exportmarkten te zenden.

De Mollar de Elche-granaatappel is bleker van kleur dan andere rassen, maar het vruchtvlees is zoet en bevat geen pitjes. De variëteit is goed voor meer dan 75% van de Spaanse granaatappelopbrengst. "Onze grootste afzet vindt plaats in Spanje, Frankrijk, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en Canada. Ook de export naar verre bestemmingen is de afgelopen jaren toegenomen, maar de huidige situatie van het maritieme transport en de stijgende containertarieven zetten nu een rem op deze groei", besluit Susi Bonet.

Voor meer informatie:
Susi Bonet
CAMBAYAS COOP. V
+34 966637588
susi@cambayas.com 
www.cambayas.com 

Publicatiedatum: