Egyptische pompoenproducent vergrootte areaal de afgelopen jaren met meer dan 130 hectare

"De vraag naar pompoenen neemt met de dag toe"

Over slechts twee maanden komen de Egyptische Hokkaido-pompoenen op de Europese markt. Een exporteur verklaart dat hij zijn areaal met meer dan 130 hectare heeft uitgebreid. De teler maakt gebruik van hernieuwbare energie om zowel kosten te besparen als een interessante handelspartner voor importeurs te zijn.

Wael Soliman, exportmanager voor de Egyptische exporteur van producten Oriental Fruits, verklaart dat zij volop bezig zijn met de voorbereidingen voor het komende pompoenseizoen. "De Hokkaido-pompoenen van onze Egyptische biologische boerderij zullen begin januari 2022 bij alle Europese klanten arriveren en het seizoen zou tot mei moeten duren. We hebben onze landbouwerfenis gecombineerd met de marktbehoeften en verwachten dat de exportvolumes dit jaar ongeveer 2000 ton zullen bedragen. De vraag naar pompoenen neemt met de dag toe, vanwege de voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen, en er is steeds meer belangstelling voor een gezonde levensstijl onder consumenten, sinds Covid-19 zich begon te verspreiden."

Oriental Fruits besloot zich te richten op hernieuwbare energie op hun pompoenboerderij in Hokkaido, legt Siloman uit. "Een van onze belangrijkste en meest succesvolle kerngewassen is de Hokkaido-pompoen. Het gebruik van hernieuwbare energie zal niet alleen geld besparen, het zal onze producten ook veel beter positioneren bij onze handelspartners. Zo kunnen wij, als producenten, een premie aanbieden aan milieubewuste consumenten. Zonne-energie zorgt er niet alleen voor dat de elektriciteitsrekening omlaag gaat, maar ook dat landbouwgronden veel milieuvriendelijker worden."

De exporteur heeft zijn ogen gericht op de Europese landen, waar ze volgens Soliman een dominante speler zijn geworden na het verhogen van de productie: "Onze teelt van pompoenen werd de laatste jaren uitgebreid met meer dan 130 hectare, vooral tussen Luxor, Aswan en de woestijnweg Alex-Cairo. Het belang en de kwaliteit van onze Hokkaido-pompoenen wordt bevestigd door de exportresultaten. We zijn een van de dominerende bedrijven in Europa geworden. Ons marktaandeel wordt steeds groter naar de Nederlandse markt, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk, en Groot-Brittannië. Wat de prijs betreft, worden de Egyptische handelsgoederen over het algemeen tegen bevredigende prijzen verhandeld, vergelijkbaar met de Duitse biologische pompoenen van het vorige seizoen."

Voor meer informatie:
Wael Soliman
Oriental Fruits Co.
Tel: +202 22412315
Mobile:+201010503491
Email: wsoliman@orientalfruits.com 
www.orientalfruits.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven