Zuid-Afrikaanse druivenoogst zal naar verwachting in lijn liggen met het vorige seizoen

De Zuid-Afrikaanse tafeldruivenindustrie (SATI) heeft de eerste raming van de oogst voor het seizoen 2021/2022 bekendgemaakt, waarbij de geraamde volumes over het algemeen vergelijkbaar zijn met de cijfers van het vorige seizoen. SATI raamt een innamevolume tussen 70,6 miljoen en 77,7 miljoen kartons (4,5 kg equivalent), met een middenpunt op 74,2 miljoen kartons, wat dicht aanleunt bij het volume verpakt tijdens het seizoen 2020/2021.

Hoewel nieuwe aanplant van cultivars met een hogere opbrengst naar verwachting verder in volle productie zal komen, wijst de wijnbouwtelling voor 2021, die de basis vormt voor de oogstraming, op een daling met 536 hectare, van 21.100 tot 20.564 hectare. Wanneer de laatste telling wordt vergeleken met die van 2019, is er een daling van de aanplant met 1.234 hectare, wat opnieuw wijst op consolidatie in de Zuid-Afrikaanse tafeldruivensector.

Zuid-Afrikaanse producenten zullen zich richten op "going back to basics" merkt Anton Viljoen, voorzitter van SATI, op. "Producenten zullen zich richten op hun management van het telen tot het voorbereiden van trossen, het verpakken en het voldoen aan de behoeften van de klant."

"We moeten ook in gedachten houden dat we telen onder de blauwe hemel, waar alles mogelijk is en de natuur zijn gang kan gaan. We doen ons uiterste best om onze befaamde kwaliteit en 's werelds best smakende tafeldruiven te kunnen blijven leveren", aldus Viljoen.

Het bewijs van het voortdurende streven van de SA-teler om tafeldruiven van de beste kwaliteit te leveren, zijn de aanzienlijke investeringen die zijn gedaan, niet alleen in het planten en telen van de nieuwste cultivars, maar in de hele waardeketen. Daartoe behoren investeringen in moderne verpakkingsruimten en bijbehorende technologie, koelruimten, alsmede apparatuur en capaciteit om te voldoen aan de strenge wereldwijde ethische, milieu- en sociale normen van de markten.

De twee eerste regio's, namelijk de noordelijke provincies en de regio's Orange River, moeten begin november beginnen met verpakken. De middelste en latere regio's, Olifants River, Berg River en Hex River, zullen zoals gebruikelijk ongeveer een maand of meer na de eerste regio's met de oogst beginnen.

De in onderstaande tabel opgenomen raming van de 1e oogst is gebaseerd op de beste beschikbare informatie, ervaring en waarnemingen, de meest recente wijnbouwtelling van de sector en historische gegevens.

De oogstramingen worden gemaakt in samenwerking met telers en deskundigen uit de sector, die alle productiegebieden vertegenwoordigen. Dit forum wordt door SATI gebruikt om beter te kunnen inspelen op ontwikkelingen en afwijkingen tijdens het seizoen.

Voor meer informatie: 
Willem Bestbier
SATI 
Tel: +27 (0) 21 863 0366
www.satgi.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven