Namibia Grape Company nu eigendom van Nationale Jeugddienst

De Namibia Grape Company, gevestigd in Aussenkehr in het zuiden van Namibië, is nu volledig in handen van de National Youth Service. De officiële overdracht van het bedrijf vond plaats op vrijdag in Aussenkehr; vice-president Nangolo Mbumba was hierbij aanwezig.

Mbumba verklaarde dat de eigendomsoverdracht van het bedrijf het gevolg was van een kabinetsbesluit waarbij het toenmalige ministerie van Landsontwikkeling en Hervestiging de opdracht had gekregen om namens de regering het volledige eigendom over de Namibia Grape Company (NGC) te verwerven.

Het was de bedoeling om het bedrijf over te dragen aan de National Youth Service (NYS) die tot taak heeft de jeugd persoonlijke ontwikkelings- en werkgelegenheidskansen te bieden, zei hij.

De NGC werd in 1998 opgericht door een groep voorheen achtergestelde Namibiërs die financiering hadden gekregen van het Government Institutions Pension Fund (GIPF) om 778,4 ha land aan te kopen. Het GIPF nam het eigendom van het bedrijf over en in 2007 kocht de regering de volledige aandelen.

NGC is een van de bedrijven in Aussenkehr die meer dan 30.000 ton druiven exporteerde naar belangrijke exportmarkten zoals Nederland, Duitsland, België, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. De exportwaarde bedroeg vorig jaar ruim € 46 mln.

Bron: namibian.com.na


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven