Elena Rogojnikova, The Greenery:

"Recordproductie Israëlische Greenskin en Hass avocado's door on-year en goede weersomstandigheden"

Tholen - Het aanbod Chileense Hass avocado's zal dit seizoen een stuk hoger uitvallen. "In het seizoen 2021/22 wordt ten opzichte van het seizoen ervoor een stijging van bijna 60% in de productie van Chileense Hass-avocado's verwacht. Mexicaanse telers voorspellen daarentegen een daling van 8% ten opzichte van vorig seizoen", vertelt inkoper Elena Rogojnikova van The Greenery.

"Israël verwacht dit seizoen een recordproductie met zowel Greenskins als Hass avocado’s. Dit dankzij het “on year” en goede weersomstandigheden tijdens de bloemzetting in de teeltgebieden aldaar. De leveranciers voorspellen 10% groei voor de Greenskins uit Israël, die zijn begonnen in augustus met een vrijwel lege markt en hoge prijzen. Tot dusver verloopt het redelijk stabiel met zo goed als geen kwaliteitsklachten en met acceptabele prijzen", aldus de inkoper. "Het seizoen van Hass avocado’s uit Israël is vorige week van start gegaan. Er wordt 7 tot 8% hogere productie ten opzichte van vorig jaar verwacht met iets vriendelijkere prijzen door de hogere aanvoer."

De teelt van avocado’s in Spanje is sterk beïnvloed door extreme hitte in de zomermaanden, met temperaturen van soms rond de 40°C. Op dit moment zijn er nog de laatste Hass uit Peru aanwezig, samen met de leveringen uit Mexico, Kenia en ook Colombia. Hass avocado’s uit Colombia hebben in de eerste helft van 2021 een groei van 87% procent gerealiseerd ten opzichte van het jaar ervoor. De Colombiaanse avocadoproducenten kijken dan ook met veel optimisme naar het seizoen 2021/2022", besluit Elena.

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
The Greenery Retail
+31 (0)180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com 
www.hage-international.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven