Obst vom Bodensee start afzet MagicStar-appelen

Binnenkort kunnen klanten in de Duitse supermarktketen Edeka zich storten op de nieuwe oogst van de appelsoort Magic Star®, die exclusief voor Edeka wordt geteeld. Het nieuwe ras is bekend door zijn uitstekende smaak, zijn lange bewaartijd en ook door het sociale en ecologische engagement van Edeka en de producenten.

Sinds vorig jaar levert Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft aan Edeka Südwest de nieuwe appelsoort MagicStar, die onder het regionale merk "Unsere Heimat- echt und gut" op de markt wordt gebracht. Dit jaar zal het ras worden geleverd aan de supermarkten van Edeka Südwest en Edeka Nordbayern-Sachsen-Thüringen. Bij het begin van de afzet in 2021 zal in totaal 500 ton goederen beschikbaar zijn. Dit volume zal in de komende jaren blijven groeien.


Riccardo Bruno (Edeka Fruchtkontor Süd), Stefan Wagner (Edeka-inkoopmanager fruitregio Noord-Beieren) en Max Noack (Edeka Fruchtkontor Süd)

Unieke houdbaarheid en constante kwaliteit
Met zijn aantrekkelijk uiterlijk en rijke donkerrode kleur is de MagicStar betoverend. Een felle kleur wordt door de consument vaak gezien als een smaakindicator die tot kopen aanzet. Bovendien is de kwaliteit van het productieproces van cruciaal belang om de consument een smaakervaring te bieden en hen uiteindelijk aan te moedigen opnieuw te kopen.

Terwijl vele appelvariëteiten bij langdurige opslag variaties zien in kwaliteit en beschikbaarheid, behoudt MagicStar haar knapperigheid en sappigheid het hele jaar door. Dit is belangrijk om de consument telkens weer dezelfde smaakervaring te bieden, zoals typerend is voor een merkproduct. MagicStar is bijzonder gemakkelijk op te slaan en zal daarom op lange termijn door de seizoenen heen in de schappen te vinden zijn.


Blije gezichten aan de Bodensee: de Magic Star-appelen zijn klaar om geoogst te worden

Grote vraag aan de producentenzijde
Niet alleen het uiterlijk en de smaak van Magic Star zijn overtuigend, maar ook de ecologische aspecten: de nieuwe variëteit is perfect aangepast aan de weersomstandigheden aan het Bodenmeer. Door de regionale teelt en de daaruit voortvloeiende korte transportafstanden tussen producent, pakstation en supermarktketen is de teelt milieuvriendelijk. Bovendien biedt de regionale contractteelt de producenten aan het Bodenmeer een economisch perspectief op lange termijn. Deze sociale verantwoordelijkheid voor de producenten, die Edeka op zich neemt, is belangrijk voor het MagicStar-project. Het vertrouwen dat het collectief opbouwt met de producenten, verklaart ook de grote vraag aan de kant van de producenten om deel uit te willen maken van het MagicStar partnerschap.

Voor meer informatie:
Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH                 
Merkurstraße 7
D- 88046 Friedrichshafen | Bodensee, Duitsland
+49 7541 97028-38
info@obst-vom-bodensee.de
www.obst-vom-bodensee.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven